Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Stoppa inte lönesatsningen på undersköterskorna i Stenungsund!

Kommunens omsorgstagare förtjänar kompetent och engagerad personal. För att göra vårdyrkena mer attraktiva behöver såväl löner som scheman förbättras. Det menar Nedžad Deumić (KD) i ett debattinlägg.

Detta är en insändare. Åsikter som framförs är skribentens egna. Vill du svara på insändaren, kommentera den eller skriva en egen? Använd detta formulär eller mejla till [email protected]

Kristdemokraterna har tagit initiativ till ett förslag med högre löner och bättre arbetstider för kommunens vårdpersonal.

Kommunens omsorgstagare förtjänar kompetent och engagerad personal. För att göra vårdyrkena mer attraktiva behöver såväl löner som scheman förbättras. Detta för att den som behöver omsorg ska få en god omsorg. Alltför låga löner och för hög sjukfrånvaro riskerar att drabba äldre och personer med funktionsnedsättning.

Vi vill ge samtliga undersköterskor 6 000 mer i årslön redan 2023. Vi vill dessutom utreda 35-timmarsvecka. En reform som skulle ge all vårdpersonal 8 timmar mer i ledighet varje månad. Detta skulle innebära mer tid för återhämtning och mer tid med familjen - med bibehållen lön.

Vi fick stöd för våra förslag i oppositionens budget. I kommunstyrelsen ställde sig en majoritet bakom vårt budgetförslag. Utfallet av omröstningen där kommer att visa vilka partier som menar allvar och på riktigt vill förbättra vårdpersonalens arbetsvillkor.

Välfärdsutskottets Linda-Maria Hermansson (C), Stenungsundspartiets Agneta Pettersson-Bell och Melisa Nilsson (S) behöver ge besked.

Kommer ni att stoppa lönesatsningen på vårdpersonalen?

Jag hoppas att ni och det som är kvar av det svaga styret ska ta sitt förnuft tillfånga och rösta för KD-L-M-budgeten. Den budget som inte bara innebär fina ord för välfärdens hjältar.

Nedžad Deumić (KD) - Kommunalrådskandidat

LÄS OCKSÅ: Låt oss ge våra äldre ett värdigt avslut på livet

LÄS OCKSÅ: "Fel” budget vann i kommunstyrelsen – spricka pekas ut i majoriteten