Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kommunens förslag är att ungdomarna kan spela på Gula Nyborgskolan istället. Både asfalt och korgar är i sämre skick och de tror att de boende i området kommer att störas av ljuden. Bild: Annika Sahlin Ottosson
Kommunens förslag är att ungdomarna kan spela på Gula Nyborgskolan istället. Både asfalt och korgar är i sämre skick och de tror att de boende i området kommer att störas av ljuden. Bild: Annika Sahlin Ottosson

Straffa inte de som gjort rätt – sätt tillbaka korgarna

Det kanske är värt att ha några ungdomar som sköter sig och sysslar med något vettigt mot kostnaden att städa upp efter några andra, skriver Jonas.

Detta är en insändare. Åsikter som framförs är skribentens egna. Vill du svara på insändaren, kommentera den eller skriva en egen? Använd detta formulär eller mejla till [email protected]

Reaktion på artikeln Ungdomar stoppas från att spela på omtyckt basketplan.

Spontanidrott är det ont om i dagens curlade, ordnade samhälle. Det finns otaliga utredningar och statistik som visar på dess nyttighet. Hur kommer det sig då att tjänstemännen i kommunen inte värderar detta?

Som när ett antal ungdomar hittar sin grej i basketspel och det uppstår problem i omgivningen av personer som inte deltar i basketen, då väljer man att ta bort/flytta möjligheten, dvs man börjar styra och reglera och det drabbar de som sköter sig och som faktiskt utövar just spontanidrotten istället för att lösa grundproblemet med de som förstör.

Det här är inte nytt, när jag var ung så byggdes tex skateboardramper på avsides platser av utövarna. Det kunde mer eller mindre vara ute i skogen, men så kom några och förstörde/skräpade ned, ja de åkte inte skateboard själva men vips så tog kommunen bort rampen. Jag skulle knappast tro att de som förstörde slutade att förstöra utan bytte bara plats och så är det säkert även idag.

Således lyckas kommunens tjänstemän att ta bort det som är bra och nyttigt och får kvar det som är dåligt.

Och hur mycket kan det kosta att städa upp där på Röda Nyborg med jämna mellanrum? Det kanske är värt att ha några ungdomar som sköter sig och sysslar med något vettigt mot kostnaden att städa upp efter några andra.

Gör om och gör rätt, straffa inte de som gjort rätt, tillbaks med korgarna på Röda Nyborg och låt det här gänget få göra det de tycker är roligt.

Jonas