Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Insändaren anser att symbol som används vid familjeparkering är diskriminerande mot samkönade personer. ”Trots att det handlar om en parkeringsrutas figur anser jag att det har betydelse för hur samhället ser på normalitet i förhållande till familjebilden”. Arkivbild Bild: Tomas Fasth
Insändaren anser att symbol som används vid familjeparkering är diskriminerande mot samkönade personer. ”Trots att det handlar om en parkeringsrutas figur anser jag att det har betydelse för hur samhället ser på normalitet i förhållande till familjebilden”. Arkivbild Bild: Tomas Fasth

Ta bort pappa-mamma figuren – sätt barnet som symbol!

Insändaren anser att symbol som används vid familjeparkering är diskriminerande mot samkönade personer. ”Trots att det handlar om en parkeringsrutas figur anser jag att det har betydelse för hur samhället ser på normalitet i förhållande till familjebilden”.

Detta är en insändare. Åsikter som framförs är skribentens egna. Vill du svara på insändaren, kommentera den eller skriva en egen? Använd detta formulär eller mejla till [email protected]

Överallt i samhället såsom i skolan och i politiska diskussioner hör vi att vi ska vara inkluderande och att alla har rätt att leva sitt liv utan att bli dömda eller åsidosatta. Det verkar dock att det är mycket prat och lite verkställande. Något som jag stör mig på är rådande synen på homosexualitet, trots att vi lever i en modern värld där vi blir matade med tankar om inkludering och acceptans.

Jag har ett tydligt och lokalt exempel avseende min åsikt. Jag var häromdagen i Stenungsunds torg för att handla julklapp och där fick jag syn på, enligt min uppfattning ett homosexuellt par. Paret försökte parkera bilen i en parkeringsruta som är markerad med en pappa-mamma-barn figur. Troligen reagerade paret inte på den opassande figuren eller de är vana vid att samhället exkluderar deras sätt att leva. Figuren har fått mig att fundera på den bakomliggande tanken.

Försöker man påminna homosexuella par att de är avvikande och den traditionella familjebilden ska vara normen? Väljer man att inte se att det finns annat sätt att leva på och därigenom vill man inte erkänna homosexualitets existens. Jag undrade om det inte skulle varit tillräckligt med en barnvagns figur, om syftet med dessa breda parkeringsplatser är att underlätta för barnfamiljer.

Om jag ska sätta mig i barnets situation i en homosexuell familj kan jag känna mig sviken av samhället som aktivt väljer att inte se min familj som en normal sådan. Trots att det handlar om en parkeringsrutas figur anser jag att det har betydelse för hur samhället ser på normalitet i förhållande till familjebilden.

Jag tror bestämt att vi alla behöver agera utifrån de fina ord som sägs och betonas. Olikheter måste accepteras, alla har rätt att leva sitt liv utan att förminskas, viftas bort och åsidosatts. Ta bort pappa-mamma figuren och ersätt den med en symbol som handlar om just själva barnet.

Rahil Niknezhad

LÄS OCKSÅ: En konkurs av ishallen hade påverkat barn och ungdomar

LÄS OCKSÅ: Mentalt haveri hos S-Tjörn