Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Tack 2 x blågult på Sillens dag

Jag är övertygad om att vi alla kände stolthet och tacksamhet för de värderingar som vår svenska flagga representerar, skriver fullmäktiges ordförande Anders G Högmark.

Detta är en insändare. Åsikter som framförs är skribentens egna. Vill du svara på insändaren, kommentera den eller skriva en egen? Använd detta formulär eller mejla till [email protected]

Sillens dag och nationaldagsfirandet på Klädesholmen blev en dundrande succé!

Som kommunfullmäktiges ordförande kändes det inspirerande att få invigningstala inför flera tusen personer som trängdes på Klädesholmen denna dag!

Jag är övertygad om att vi alla kände stolthet och tacksamhet för de värderingar som vår svenska flagga representerar. Den blågula ukrainska flaggan som också var hissad ute på Klädesholmen påminde oss också om det avskyvärda kriget 100 mil ifrån vårt lands gränser.

Här ute i den bohuslänska övärlden markerade den vår vilja att stödja det ukrainska folkets kamp för den frihet och demokrati som vi själva har och som vi nog har vant oss vid att betrakta som självklar. Verkligheten påminner oss nu om att inte ta detta för givet.

Som kommunfullmäktiges ordförande vill jag via ST-tidningen på detta sätt framföra kommunens stora tack till arrangörerna Södra Bohusläns Turism, Klädesholmens Seafood och Salt och Sill samt till alla de medverkande som gemensamt skapade denna festliga och värdiga samling i sillens och frihetens tecken.

Att logistik och övrigt praktiskt fungerade så väl, trots publikanstormningen, bör Klädesholmens samhällsförening ha ett sedvanligt tack för!

Anders G Högmark

KF ordf Tjörn