Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Tillbaka på ruta ett!

Insändarskribenten är kritisk till hur skolfrågan på Tjörn har hanterats och skriver bland annat i ett debattinlägg: Det är nu viktigt att vi inte låter politikens oförmåga att ta beslut drabba barnen ännu en gång.

Detta är en insändare. Åsikter som framförs är skribentens egna. Vill du svara på insändaren, kommentera den eller skriva en egen? Använd detta formulär eller mejla till [email protected]

Inför valet 2018 hade skolan återigen varit uppe för debatt. Då var alla överens om att vi har en mycket kostsam skolstruktur här på Tjörn, men rädslan att ta ett beslut gjorde att man lät det bli en valfråga.

Efter valet tog det nya styret 2019 det drastiska beslutet att strypa skolbudgeten kraftigt och då man skjutit beslutet om den dyra skolstrukturen på framtiden så återstod i stället att minska pengarna till barnens undervisning (minska lärartätheten, ta bort stödpersonal, minska kostnader för läromedel osv.) med känt resultat. Man tillsatte sedan en utredning hur vi skulle kunna hitta en bättre skolstruktur, men när resultatet presenterades så blev det ett stort missnöje bland de styrande partierna, för den gick inte i linje med deras önskemål. En ny utredning skulle göras, nu med sex olika förslag som skulle utredas, och inte blev det bättre. Efter fyra år är nu oenigheten ännu större och även inom de styrande partierna är man nu inte eniga. Inför beslutet på kommunfullmäktige senast så dök det upp ett par förlag till och man beslutade återigen att låta skolstrukturfrågan bli en valfråga!

Det är nu viktigt att vi inte låter politikens oförmåga att ta beslut drabba barnen ännu en gång. Vi behöver arbeta än mer för att stärka upp den skolan vi har idag, medan vi arbetar vidare med ”den framtida skolan” för hur än arbetet går vidare i frågan om skolstrukturer så kommer det ta många år innan allt är på plats. Vi behöver öka lärartätheten, minska klasser och stärka elevhälsan - för barnen / ungdomarna är vår framtid och skall inte behöva komma i kläm på grund av ett politiskt spel.

Göran R Hermansson

LÄS OCKSÅ: Inget beslut om skolan – trots tre timmars debatt

LÄS OCKSÅ: Fler poliser, fler lärare, skärpta straff och en starkare socialtjänst