Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Tillgängligheten på bussarna är en avsevärd förbättring

Tack vare att vi nu kör egen skolbusstrafik finns bussarna också tillgängliga för såväl närtrafiken som elevernas utflykter till kultur och idrott under skoltid. En avsevärd förbättring. Det srkiver Moderaterna Orust i en replik till Centerpartiet.

Detta är en insändare. Åsikter som framförs är skribentens egna. Vill du svara på insändaren, kommentera den eller skriva en egen? Använd detta formulär eller mejla till [email protected]

Replik på insändaren ”Fler barn har längre restid” (7/9):

Centerpartiet skriver i ett inlägg om skolbussar i torsdagens tidning att vi i den politiska majoriteten på Orust ”bara vill ha tätorterna”. Det är helt fel. Vi har en fortsatt fin skolbusstrafik över hela ön men till väsentligt lägre kostnad om än fortsatt högre än våra grannkommuner. Sparade skattemedel som vi istället kan satsa i skolan för ännu högre studieresultat.

Tack vare att vi nu kör egen skolbusstrafik finns bussarna också tillgängliga för såväl närtrafiken som elevernas utflykter till kultur och idrott under skoltid. En avsevärd förbättring. Vi i Moderaterna Orust är positiva till nybyggnation över hela vår trygga ö när man har ett ordnat eget VA-system och god framkomlighet till huset. Vi har fått bort bygglovskön, som var extrem när vi tog över ledningen 2018, helt under denna mandatperiod genom att fokusera och effektivisera.

Vi moderater vill om vi får förnyat förtroende att leda Orust införa ett juniorkort för 500 kronor per läsår till alla högstadie- och gymnasieelever som de kan åka över hela Västra Götaland på från kl 14 alla vardagar samt alla helger och lov. Ett bra sätt att resa för att träffa kompisar både på ön och utanför. Ett ökat resande med Västtrafiks linjer ökar också deras intresse för större turtäthet på Orust och fler direktbussar till Göteborg. Vi har kraft att leda Orust fortsatt framåt!

Robert Larsson, ordförande Moderaterna Orust och ledamot i Lärandeutskottet

Linus Bäckberg, studerande Nösnäsgymnasiet och kandidat till kommunfullmäktige Orust

LÄS OCKSÅ: Fler barn har fått längre restid

LÄS OCKSÅ: Utveckling på Orust, ja tack!