Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Tråkigt att de flesta politiker inom våra kommuner inte verkar ta dessa frågor på allvar

Inga-Britt Johansson, ordförande för demensföreningen STO, skriver i ett debattinlägg om att samtliga partier i STO-området fick möjlighet att svara på om man hur ser på vård av demenssjuka och stöd till deras anhöriga. Bara en tredjedel svarade.

Detta är en insändare. Åsikter som framförs är skribentens egna. Vill du svara på insändaren, kommentera den eller skriva en egen? Använd detta formulär eller mejla till [email protected]

Den 7 juli skickade vi till gruppledarna för samtliga politiska partier inom Stenungsunds, Tjörns och Orusts kommuner, en fråga om hur man ser på vård av demenssjuka och stöd till deras anhöriga.

Vi fick svar från åtta av 27 partier. I Stenungsund svarade M och KD. På Tjörn svarade M, C, S och KD. På Orust svarade S och C. Övriga 19 partier svarade inte. Många insändare i ST-tidningen har ju visat hur det står till inom äldre-omsorgen, speciellt i Stenungsund.

Flera anhöriga har också hört av sig till oss och berättat om upplevda problem. Även från anställda inom äldreomsorgen i Stenungsund får vi rapporter om problem och missförhållanden. Därför är det extra tråkigt att de flesta politiker inom våra kommuner inte verkar ta dessa frågor på allvar.

Inga-Britt Johansson

Ordf. Demensföreningen STO

LÄS OCKSÅ: Någonstans har vi tappat medmänskligheten

LÄS OCKSÅ: Demensvård och äldreomsorg, berör det dig?

LÄS OCKSÅ: Ska man införa säkerhetsbälten för stående?