Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Trafiken på Tjörnbron ett stort problem

Ett väldigt stort problem är den tungt trafikerade Tjörnbron och de många flaskhalsar i trafiken. Det anser insändarskribenten.

Detta är en insändare. Åsikter som framförs är skribentens egna. Vill du svara på insändaren, kommentera den eller skriva en egen? Använd detta formulär eller mejla till [email protected]

Sverige är ett stort land. Större än många tror. Sverige har även en rik och skiftande natur. Det finns storstadsområden, det finns bruks - och förort, det finns landsbygd och en massa samhällen däremellan. För oss socialdemokrater är det viktigt att det inte sker en tudelning mellan stad och land, att välfärden fungerar i hela landet och att man kan bo samt verka i hela landet.

Tjörn som kommun är kanske inte lika utsatt som många kommuner i norra Sverige, men vi som kommun har vi våra utmaningar. Ett väldigt stort problem är den tungt trafikerade Tjörnbron och de många flaskhalsar i trafiken. Det är dock en styrka att samtliga partier i kommunen och övriga kommuner i STO driver frågan.

En annan utmaning är vi som kommun har en stor andel deltidsboende som besöker ön vissa delar av året, men som ofta är skrivna i andra kommuner. Det är problematisk i den bemärkelsen att deltidsboendet tar upp en bostad som hade kunnat varit bebott av en åretruntboende familj som betalar skatt i kommunen. Det är därför viktigt att vi för en politik som gör att folk vill bo här året runt och väljer att flytta hit från andra kommuner.

Även om den S-ledda regeringen för en offensiv regional - och näringspolitik genom bland annat satsningar på näringsliv och företagande, infrastruktur och förbättrad kompetensförsörjning. Måste vi som kommun också delta i att hjulen efter pandemin börjar rulla och att vi investerar i vår kommun så den blir tryggare, starkare och mer attraktiv.

Vi har i Sverige låga räntor och bör därför börja investera i vår kommun. Det gör vi genom att bygga fler hyresrätter, uppdaterar VA-systemet, ett nytt äldreboende, påbörjar skolstrukturen, energieffektiviserar våra byggnader och lokaler, och satsningar i nya gång - och cykelvägar. Detta skapar fler arbetstillfällen för massor av människor, det gör även kommunen säkrare för medborgare och mer attraktivt för både unga och barnfamiljer att flytta hit. Det gör helt enkelt Tjörns kommun starkare.

Socialdemokraterna Tjörn