Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Två frågor som engagerar mig mest som boende 70+ på Tjörn

Jag ber er politiker på Tjörn, kasta oss inte tillbaka till 50-talet. Det skriver signaturen ”Ubbe”.

Detta är en insändare. Åsikter som framförs är skribentens egna. Vill du svara på insändaren, kommentera den eller skriva en egen? Använd detta formulär eller mejla till [email protected]

Med anledning av kommande kommunval, så är det två frågor som engagerar mig mest som boende 70+ på Tjörn:

Fråga 1: om antal skolor på Tjörn. Efter vad jag har förstått, så finns det en del som anser det är lämpligt att barn från ca 5 års ålder skall gå i samma skola som ungdomar på 15-16 år. Jag växte upp i Göteborg på 50-60-talet och gick då i en skola med denna åldersfördelning. Jag minns ännu den kramp jag hade i magen varje dag när jag som lite pojke knatade iväg til skolan. Jag ber er politiker på Tjörn, kasta oss inte tillbaka till 50-talet.

Fråga 2: energiförsörjning på Tjörn. Min uppfattning är att om vi kan släppa till områden till havs och till lands för installation av vindkraftverk, så bör vi göra det.

Såsom gammal elektriker och tidigare verksam i energisektorn så menar jag att vi alla, förutom att installera solceller på våra hus, måste vara öppna för alla tekniska lösningar för att försörja oss med el. Detta inbegriper även en utbyggnad av kärnkraften. Var skall vi annars få kraft ifrån till att ladda våra elbilar, värma vår utomhuspooler mm.

Slutligen; Det är dags för politikerna att ta ett ansvar för samhällets utveckling som inte enbart är inriktat på den kommande mandatperioden. Sannolikt går vi lite bistrare tider till mötes så jag förväntar mig att alla ni politiker ställer upp för alla oss medborgare.

//Ubbe

LÄS OCKSÅ: MP verkar vara ett rött skynke för vissa

LÄS OCKSÅ: Vill arbeta för en gång och cykelväg till Låka badplats

LÄS OCKSÅ: Fler barn har fått längre restid