Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Att ge en lönehöjning på femhundra kronor till oss undersköterskor är under all kritik med tanke på alla de uppgifter som ingår i vårt uppdrag, menar insändarskribenterna. Bild: Stefan Bennhage
Att ge en lönehöjning på femhundra kronor till oss undersköterskor är under all kritik med tanke på alla de uppgifter som ingår i vårt uppdrag, menar insändarskribenterna. Bild: Stefan Bennhage

Undersköterskornas status måste höjas

Vi ser att många undersköterskor söker sig bort från vår kommun på grund av hög arbetsbelastning, dåliga löner men även för att Stenungsunds kommun har så kallad optimal bemanning, skriver insändarskribenterna.

Detta är en insändare. Åsikter som framförs är skribentens egna. Vill du svara på insändaren, kommentera den eller skriva en egen? Använd detta formulär eller mejla till [email protected]

Replik på insändaren: Konkurrenskraftiga löner gör skillnad 28 juni.

Sverigedemokraterna i Stenungsund ser och hör vad undersköterskorna önskar.

Vi ser att många undersköterskor söker sig bort från vår kommun på grund av hög arbetsbelastning, dåliga löner men även för att Stenungsunds kommun har så kallad optimal bemanning som även benämns hälsoschema.

Sverigedemokraterna Stenungsund anser att lönerna måste öka med tanke på hur infrastrukturen ser ut. Vi måste se till att bemanna upp enheterna för att kunna säkerställa individens behov i centrum.

Christina Svensson, ordförande för Sverigedemokraterna Stenungsund jobbar själv som undersköterska i en av vår kommunala verksamhet och kan berätta hur undersköterskorna vänder in och ut på sig själva för att ge den bästa vård- och omsorg till varje enskild individ.

Att ge en lönehöjning på femhundra kronor till oss undersköterskor är under all kritik med tanke på alla de uppgifter som ingår i vårt uppdrag. 500 kronor i löneökning kommer inte att få befintliga undersköterskor att stanna kvar i sitt arbete.

Vi ser en stressad personal som knappt orkar med på grund av att enheterna är mycket underbemannade, behovet finns för mer personal.

SD Stenungsund vill att: lönerna för alla undersköterskor ska höjas med 1 000 kronor per månad under förutsättning att den enskilda undersköterskan kan klara sitt arbete på ett tillfredsställande vis och därmed kan förstå och kommunicera på svenska. Detta för att förebygga missförstånd och till och med felbehandling mellan personalen och vårdtagarna. Undersköterskornas status måste höjas.

Christina Svensson

Ordförande SD Stenungsund

Ulla Johansson

Gruppledare SD Stenungsund