Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Utveckling på Orust, ja tack!

Det finns en jättestor brist på lägenheter i Orust kommun, framför allt hyreslägenheter. Därför vill vi se till att det byggs i våra samhällen, eftersom efterfrågan är sådan. Det skriver Veronica Almroth (L) i ett debattinlägg och en replik till Jan-Olof Göransson (C).

Detta är en insändare. Åsikter som framförs är skribentens egna. Vill du svara på insändaren, kommentera den eller skriva en egen? Använd detta formulär eller mejla till [email protected]

Replik på insändaren: Byggstopp på Orust (7/9):

Liberalerna på Orust vill utveckla Orust, för oss är det självklart att människor ska ha möjlighet att bo där man önskar. Men som politiker måste man kunna hålla två tankar i huvudet samtidigt.

Det finns en jättestor brist på lägenheter i Orust kommun, framför allt hyreslägenheter. Vi ser att efterfrågan och behovet kommer från pensionärer, unga och människor mitt i livet som har separerat och behöver boende nära sina barn. Därför vill vi se till att det byggs i våra samhällen, eftersom efterfrågan är sådan. Ett av våra största folkhälsoproblem är ensamhet, vi tror att detta kan var en del i att lösa delar av problemet framför allt för våra äldre. Detta skapar flyttkedjor, äldre som nu bor i sina hus på landet men som önskar att flytta in till samhällena kan då lämna sina hus och göra det möjligt för barnfamiljer att flytta till ett hus på landet. På så sätt får vi fler som flyttar till Orust men även fler som får möjlighet att bo på landsbygden.

Det ska alltid vara möjligt att bygga ett hus på landet, i närheten där man vuxit upp eller där man spenderade sina somrar som liten. Vi har inte infört något förbud mot detta och kommer aldrig att göra det heller.

Vi tror på möjligheternas Orust.

Veronica Almroth, liberalerna Orust och riksdagskandidat

LÄS OCKSÅ: Byggstopp på Orust

LÄS OCKSÅ: Orusts politik för tillväxt och utveckling