Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Vänsterpartiet värnar om arbetstagarnas välbefinnande

Vänsterpartiet på Tjörn föreslår att en heltidstjänst, för personal som arbetar dagpass inom omsorgsyrken, ska vara 34 timmars arbete per vecka, vilket motsvarar 18 dagpass på ett 4 veckors schema

Detta är en insändare. Åsikter som framförs är skribentens egna. Vill du svara på insändaren, kommentera den eller skriva en egen? Använd detta formulär eller mejla till [email protected]

Vänsterpartiet på Tjörn vill ge omsorgspersonalen i kommunen ett hållbart arbetsliv genom att införa hälsoscheman som främjar en god hälsa. Inte arbetsscheman som är till för att spara pengar.

Omsorgspersonal som idag arbetar inom kommunens verksamheter har själva uttryckt en önskan om arbetstidsförkortning för att kunna uppnå ett hållbart arbetsliv.

Vänsterpartiet på Tjörn föreslår att en heltidstjänst, för personal som arbetar dagpass inom omsorgsyrken, ska vara 34 timmars arbete per vecka, vilket motsvarar 18 dagpass på ett 4 veckors schema. För personal som arbetar nattpass ska en heltidstjänst bestå av 33 timmars arbete per vecka, vilket motsvarar 13 nattpass på ett 4 veckors schema.

Vänsterpartiet på Tjörn strävar mot ett framtida samarbete med andra partier som vill förbättra arbetsförhållandena för omsorgspersonalen i kommunen samt vill fortsätta samarbeta för att förbättra arbetsvillkoren för all personal i offentlig sektor.

Vänsterpartiet Tjörn genom Alma Sibrian, toppnamn på listan för kommunfullmäktige

LÄS OCKSÅ: MP verkar vara ett rött skynke för vissa

LÄS OCKSÅ: Två frågor som engagerar mig mest som boende 70+ på Tjörn