Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Våra barns framtid och utgångspunkt är att hela Tjörn ska leva året om

Naturligtvis har de andra partierna en för deras utgångspunkt en handlingsplan som de naturligtvis tycker är en bra handlingsplan. Men det är upp till er Tjörnbor att bilda er en uppfattning och rösta på det parti som enligt er har de bästa förslagen. Det skriver Christer Ekman (S).

Detta är en insändare. Åsikter som framförs är skribentens egna. Vill du svara på insändaren, kommentera den eller skriva en egen? Använd detta formulär eller mejla till [email protected]

Det är en demokratisk rättighet att rösta. Väljer man att gå och rösta har man åtminstone någon möjlighet att påverka inriktningen på landets utveckling, även om den ibland kan synas liten på riksplanet.

Men frågor som ligger närmare är de frågor som är på region- och kommunala planet. Så jag uppmanar er Tjörnbor att läsa igenom alla partiers handlingsplaner för nästa mandatperiod. Naturligtvis så argumenterar jag, som socialdemokrat, att ni ska rösta på oss eftersom jag tycker att vi har en mycket bra handlingsplan både i riksdagsval som Region och kommunal val, och då särskilt gällande skolstrukturen, våra barns framtid och utgångspunkt att hela Tjörn ska leva hela året om.

Naturligtvis har de andra partierna en för deras utgångspunkt en handlingsplan som de naturligtvis tycker är en bra handlingsplan. Men det är upp till er Tjörnbor att bilda er en uppfattning och rösta på det parti som enligt er har de bästa förslagen.

Det finns även ett parti som enligt mig inte har en handlingsplan utan använder sitt politiska arbete med att bara säga nej till alla andra partiers förslag på beslut och raljerar med att kalla de som har åsikter för diverse olika öknamn.

Demokrati betyder enligt mig att jag kommer att slåss för att alla ska få yttra sig men jag kommer också att argumentera mot de som inte tycker som jag i sakfrågan. Personangrepp hör inte hemma i en demokrati.

Låter man bli att rösta protesterar man mot systemet, men bidrar inte lika konstruktivt till den fortsatta utvecklingen i Sverige. Så använd er av er demokratiska rättighet och rösta. Rösta på Socialdemokraterna då, tycker jag.

Christer Ekman

Socialdemokrat

LÄS OCKSÅ: Dessa personer ses som en grupp och inte som individer

LÄS OCKSÅ: Sakpolitiken i första rummet!