Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Barnomsorgen på Tjörn fungerar inte väl, tycker insändaren.Arkivbild: Erika Olofsson Bild: Erika Olofsson
Barnomsorgen på Tjörn fungerar inte väl, tycker insändaren.Arkivbild: Erika Olofsson Bild: Erika Olofsson

Vad gör Tjörns politiker med barnomsorgen?

Insändaren är glad över att inte ha barn som behöver förskoleplats på Tjörn längre.

Detta är en insändare. Åsikter som framförs är skribentens egna. Vill du svara på insändaren, kommentera den eller skriva en egen? Använd detta formulär eller mejla till [email protected]

Tjörns politiker har i många år satsat på att vi ska få hit mer barnfamiljer till kommunen. Det har gett bra resultat och är väldigt roligt! Men flyttar man till Tjörn finns ofta inte arbete i kommunen, utan man har sitt arbete i grannkommuner eller större städer. Arbetar du i yrken där du börjar kl 6.30-7.00, behöver du barnomsorg från kl 6.00. Men politikerna sparar in på detta och har bara en förskola som öppnar kl.6.00, de andra öppnar kl 6.30, men fritids öppnar kl 6.00.

Politikerna säger att om du behöver den omsorgen får du flytta ditt barn? Har du äldre syskon behöver de också flytta och byta skola, för annars hinner du ändå inte till arbetet om du ska lämna på olika ställen. Ska barnen då bryta upp från sin trygga hemmiljö med kompisar och pedagoger de känner, för att politikerna sparar på 30 minuter? Föräldrar som ska hinna till sitt arbete, åker med med andan i halsen och kör för fort och är jättestressade för att de inte hinner till sitt arbete i tid!

Vi vill väl ändå att föräldrarna arbetar så de kan betala hyra, mat och skatt? Barnomsorgen är ändå tänkt att vara för föräldrar och barn? Lämnar man inte barnen till förskolan, blir pedagogerna utan arbete. När detta kommer fram att politikerna sparar in på öppettiderna, tror jag inte barnfamiljer är så intresserade av att flytta till Tjörns kommun! Väldigt tråkigt eftersom skola och barnomsorgen är så bra i vår kommun! Tjörns politiker tänk till och gör om och gör rätt!

En som är glad att barnen inte behöver förskoleplats längre!