Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Vad har Moderaterna emot billiga hyresrätter?

Ludwig Andreasson (S) skriver att han vill att kommunen sa finansiera fler billiga hyresrätter.

Detta är en insändare. Åsikter som framförs är skribentens egna. Vill du svara på insändaren, kommentera den eller skriva en egen? Använd detta formulär eller mejla till [email protected]

Lokaltidningen har i samarbete med SVT tagit fram en valkompass som utgår ifrån lokala frågor. Det är ett ypperligt tillfälle att testa valkompassen och få reda på var de olika partierna står. Själv blev jag 98 procent sosse - tro det eller ej!

En viktig fråga för mig och mitt parti och som dessutom togs upp i valkompassen var om ”Kommunen ska finansiera fler billiga hyresrätter”. En självklarhet och ett mycket bra förslag kan man tycka, men det tycker däremot inte alla partier. Jag blev förbryllad över att Moderaterna ansåg att det var ett mycket dåligt förslag, inte dåligt, utan mycket dåligt förslag att kommunen ska finansiera fler billiga hyresrätter.

Frågan blir således; vad har Moderaterna emot billiga hyresrätter? Handlar det om att de är billiga? Att det är hyresrätter vi pratar om? Att de inte passar in i Moderaternas vision för Tjörn eller är det i själva verket människorna som hyr dem som de har något emot?

Det blir allt mer tydligt att Moderaterna är emot hyresrätter, så väl befintliga som framtida, både lokalt och nationellt. M tog till exempel tillsammans med SD bort Investeringsstödet. Något som var uppskattat av så väl kommunala bostadsbolag som privata byggbolag, och som därtill kunde generera 1000-2000 kr i lägre hyra för en normalstor tvåa. Samtidigt lägger Moderaterna fram motioner i riksdagen om att göra det dyrare att inneha en hyresrätt. Varför?

Socialdemokraterna på Tjörn tycker däremot att det är ett mycket bra förslag att kommunen finansierar fler billiga hyresrätter. För vi anser att även vanligt folk ska kunna och ha råd att bo i vår kommun. Frånskilda måste kunna få ihop livspusslet, äldre måste kunna flytta till något mindre om de så önskar och unga måste kunna välja att bo kvar och bygga sin framtid i vår kommun. Då krävs det fler och billigare hyresrätter.

Ludwig Andréasson (S)

LÄS OCKSÅ: ”Vi måste kunna lyfta frågor som är tabu”

LÄS OCKSÅ: ”Att ha ordning på ekonomin är det viktigaste”