Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Varför skapa ett göteborgsträsk vid Björshuvudet?

För mig är det av vikt att Tjörnbor kan leva tryggt i harmoni med naturen. Därav saknas det anledning att åkrarna i Pilane ska se ut som Ullareds parkering eller Björshuvudet ska vara ett göteborgsträsk, skriver Gert Kjellberg i en replik till Said Österberg.

Detta är en insändare. Åsikter som framförs är skribentens egna. Vill du svara på insändaren, kommentera den eller skriva en egen? Använd detta formulär eller mejla till [email protected]

Svar på insändaren Nu får det vara slutkäbblat, för min del.

Åsikter om pensioner har knappast med fordonsinvasionen i Pilane att göra. Så varför du talar om pensioner och att du har egna åsikter om dessa saknar relevans. Du får således ha vilka åsikter du vill, jag lägger mig inte i detta. Men eftersom du gång på gång företräder Naturskyddsföreningen i dina insändare så svarar jag dig och din förening.

Området vid Björshuvudet är ämnat att bli rekreationsområde för göteborgare, det är detta som är grunden för att det ska bli ett reservat. Det har ingenting med växter och djur att göra. Snarare kommer ett reservat att skada områdets växter och djurliv, vilket närboende har påpekat.

För mig är det av vikt att Tjörnbor kan leva tryggt i harmoni med naturen. Därav saknas det anledning att åkrarna i Pilane ska se ut som Ullareds parkering eller Björshuvudet ska vara ett göteborgsträsk.

Gert Kjellberg

Tjörnpartiet