Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Varför vill Moderaterna lägga ner Myggenässkolan?

Socialdemokraterna på Tjörn är inte överens med Moderaterna om skolfrågan på ön.

Detta är en insändare. Åsikter som framförs är skribentens egna. Vill du svara på insändaren, kommentera den eller skriva en egen? Använd detta formulär eller mejla till [email protected]

Replik på insändaren ”Tjörn-kagan” att fördela måste också bakas” (3/9):

Moderaterna på Tjörn pratar nu om hur de vill att ”Tjörn-kagan” skall bakas. Storslagna planer på hur man vill utveckla Tjörn. Efter 14 år vid makten har de uppenbarligen inte lyckats genomföra det de vill, utan vill ”markera ett intresse” för att i den kommande mandatperioden få något gjort. Ironin är överflödig.

Därför blir det än mer märkligt att Moderaterna på Tjörn nu vill lägga ner Kållekärrsskolan och Myggenässkolan, både låg- och mellanstadier. Dessutom vill de lägga ner Bleketskolan helt och hållet. Detta trots att alla partier var överens i fullmäktigebeslutet så sent som juni 2020 om att samtliga skolor skulle vara kvar på Tjörn. Under den tid som Moderaterna har styrt på har skolorna på Tjörn rasat från en nationell tredjeplats, till att nu ligga på 182 plats. Vad hände? Varför har Moderaterna ändrat sig? Varför vill de lägga ner skolorna i Kållekärr och Myggenäs och inte i Skärhamn eller Rönnäng? Varför fanns det helt plötsligt för många skolor på Tjörn? Varför skall lågstadiebarn behöva bussas runt på Tjörn varje dag? Varför vill Moderaterna förvandla Kållekärr och Myggenäs till orter som är oattraktiva för barnfamiljer?

Problemet med Moderaterna på Tjörn är att de är så fokuserade på att lova runt i valtider. Hyresrätter, näringslivspolitik, verksamhetsmark, kollektivtrafik och samarbete. Vackra ord kan tyckas men hur många hyresrätter har det byggts under de 14 år som Moderaterna har suttit vid makten osv?

Vi Socialdemokrater på Tjörn har hela tiden varit tydliga med att vi vill att hela Tjörn skall leva. Det innebär att vi vill behålla alla skolor på Tjörn, för att eleverna skall ha så nära som möjligt till skolan. Vi vill utveckla och förbättra Bleketskolan så att högstadieelever i Skärhamn och Rönnäng inte skall behöva bussas till Häggvall. Vi vill att Tjörnborna skall bli fler med inflyttande småbarnsfamiljer som vill bo på vår vackra ö.

Rikard Larsson Oppositionsledare i fullmäktige, Socialdemokraterna Tjörn

LÄS OCKSÅ: Våra barns framtid och utgångspunkt är att hela Tjörn ska leva året om

LÄS OCKSÅ: ”Tjörn-kagan” att fördela måste också bakas!