Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Vem är det som styr?

En nyinflyttad Tjörnbo tycker att politikerna får komma till tals för mycket i media. Jacob Humlén, chefredaktör och ansvarig utgivare på Lokaltidningen STO, ger sin syn på saken:

Detta är en insändare. Åsikter som framförs är skribentens egna. Vill du svara på insändaren, kommentera den eller skriva en egen? Använd detta formulär eller mejla till [email protected]

Som tämligen nyinflyttad på den fantastiskt vackra ön Tjörn, så har jag noterat, att allt är inte som i många andra kommuner.

Varför? Vad beror det på? Vem styr?

I Tjörns kommun styr, enligt min uppfattning, politikerna. Varför det? ”För att dom är folkvalda”, kanske någon säger eller ”jag känner ju hen” kanske någon annan dryftar sig att säga. Ja, inte vet jag.

Onekligen slås man av tanken; är det bara politikerna som gör sig till tals för Tjörn?

I min värld så ser det konstigt ut. Man skulle kunna tro att vi inte har ett kommunhus, ett hus fyllt av sakkunniga och duktiga tjänstemän/tjänstekvinnor.

Hur kommer det sig att journalisterna hela tiden kontaktar en politiker, när man vill ha ett svar? Varför?

I vår kommun har vi anställda som har kunskapen och pengarna. Vi har en socialchef, vi har en skolchef, vi har en va-chef och så vidare. Dessutom har vi en kommunchef!

Är det journalisterna som styr? Varför kontaktar ni ”fel personer”?

Ett lysande exempel är att man ringer till en fritidspolitiker (som jobbar på Volvo) och frågar om skolan. Vad vet han om skolan? Blir svaret rätt?

Nej, kontakta skolchefen/ rektor/fackliga organisationer nästa gång, kontakta rätt person som ger det rätta svaren

CW

Svar direkt:

Varje gång som vi söker svar på en fråga eller vill ha en kommentar om något så kontaktar vi den person som vi bedömer kan ge läsarna det mest initierade svaret. Ibland är det en politiker, ibland en tjänsteman, ibland en cyklist eller något helt annat. Att vi kontaktar ”fel” personer står dig naturligtvis fritt att tycka. Men jag känner inte alls igen bilden av att vi bara skulle ge utrymme åt politiker. Ju fler röster och perspektiv som kommer fram i tidningen, desto bättre. Och genom din insändare så medverkar även du till detta. Tack för det!

Jacob Humlén, chefredaktör och ansvarig utgivare för Lokaltidningen STO