Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Vem tog hand om den olagliga p-avgiften?

Vad gäller på P-platsen utanför det så kallade Akzohuset vid Nösnäs? Den frågan ställer Helge Johansson.

Detta är en insändare. Åsikter som framförs är skribentens egna. Vill du svara på insändaren, kommentera den eller skriva en egen? Använd detta formulär eller mejla till [email protected]

Tills för några dagar sedan såg skyltningen ut så här vid parkeringen utanför det så kallade Akzohuset vid Nösnäs och många har tolkat det som att p-platsen är avgiftsbelagd, men så är ingalunda fallet. Skyltningen säger oss, att man får parkera gratis i max 2 tim i följd på vardagar under tiden 07-18. Under all övrig tid är det gratis parkering med de restriktioner som generellt gäller för själva P-tavlan.

För en tid sedan ställde jag frågan till Securitas om vad som gällde på p-platsen och fick svaret, att avgift skall erläggas för övrig tid utanför den tid som vägmärket anger. Då jag förklarat för dem vad som egentligen gäller, insåg de sitt misstag och tog genast ner vägmärket med telefonnumret. Dessutom skyllde de på, att de inte var ansvariga för skyltningen i övrigt, utan hänvisade till fastighetsägaren. Nåväl, man har ändå via avtal åtagit sig att övervaka p-platsen där skyltningen är felaktig och även skyltat med sitt eget tel.nr utan att reagera. Jag tolkar det som en liten, men ack så viktig, kompetenslucka.

Visst kan p-skyltar ibland vara svårtolkade och det gäller att vara påläst. Vidstående skyltuppsättningar är påfallande lika, men har helt olika innebörd och där kan en felaktig tolkning vara kostsam.

Jag har mina skäl att anta, att det finns flerfelaktiga skyltningar på p-platser i Stenungsund, så var uppmärksam.

Helge Johansson

LÄS OCKSÅ: Succé för havsprojektet vid Lilla Askerön

LÄS OCKSÅ: Tog vattenskotern till middag på Marstrand – utan förarbevis