Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Signaturen
Signaturen "Inge Vidare" anser att det inte finns något behov av ett nytt resecentrum i Stenungsund de närmaste 25 åren. Arkivbild Bild: Redaktion

Vi reser mindre kollektivt nu än tidigare, vakna upp nu!

Det finns inget behov av ett nytt resecentrum i Stenungsund under lång tid framtid. Det anser signaturen ”Inge Vidare”.

Detta är en insändare. Åsikter som framförs är skribentens egna. Vill du svara på insändaren, kommentera den eller skriva en egen? Använd detta formulär eller mejla till [email protected]

Nu är det åter samråd om ett Resecentrum i Stenungsund. Jag kan inte förstå hur ni politiker på allvar ser ett behov av att flytta det befintliga? Drivkraften är en vision om att befolkningen ska öka till 35 000 år 2035. Nu säger SCB att vi utifrån dagens 27 000 kommer bli 29 500 år 2040!

Kommunens egen prognos i ”Strategisk plan 2022-2024” säger 300/år. Behovet av ett nytt Resecentrum uppstår därför år 2047.

Som en parentes i sammanhanget kan nämnas att samma organisation år 1965 hade en visionen att befolkningen skulle vara 100 000 personer år 2000.

Kommunen säger att vi kommer resa mer kollektivt men fakta säger tvärtom. Regional linjetrafik har minskat med 36 procent gällande antal påstigningar och 33 procent för antal personkilometer under 2020 . Vi är nu på en avsevärt lägre nivå än vad det var 2012, tidpunkten för lokaliseringsutredningen.

Dubbelspår finns på plats liksom stationsbyggnad och parkeringsmöjligheter vid Mariaplan.

Trafiksituationen förstörs inte som med kommunens nuvarande förslag.

Invånarna tvingas inte lämna sina hem för att lämna plats åt ett dubbelspår som troligen ligger 50 år fram i tiden.

Kommunen och staten kommer troligen spara 400 miljoner för drömprislappen är lika sjukt optimistisk som visionen om befolkningsökningen.

Det finns inga planer på dubbelspår från Göteborg till Stenungsund hos Trafikverket, inte ens långsiktiga planer.

Vi reser mindre kollektivt nu än tidigare, vakna upp nu politiker, arbetstiden har börjat!

Kommunen bryter dessutom mot sina egna regler då man inte ens kollat priset för renovering av nuvarande Resecentrum:

"Vi driver en ekonomisk hållbarhet genom att skapa utveckling utan att skada miljön. Ekonomin är långsiktigt stabil och låter dig som människa utvecklas i samklang med miljön och utan att slösa mer än nödvänigt på våra gemensamma tillgångar".

Jag förstår att tjänstemän och politiker kan ha otur när de tänker, problemet är bara att de har otur väldigt ofta.

Inge Vidare