Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Vi kan konstatera att all personal inom vård och omsorg väldigt länge varit lågprioriterade gällande bland annat löner och arbetsmiljö, skriver insändarskribenterna. Arkivbild Bild: Stefan Bennhage
Vi kan konstatera att all personal inom vård och omsorg väldigt länge varit lågprioriterade gällande bland annat löner och arbetsmiljö, skriver insändarskribenterna. Arkivbild Bild: Stefan Bennhage

Vi som arbetar inom vården har tröttnat på att få ett ” köttben” då och då som belöning...

Vi kan konstatera att all personal inom vård och omsorg väldigt länge varit lågprioriterade gällande bland annat löner och arbetsmiljö, skriver insändarskribenterna.

Detta är en insändare. Åsikter som framförs är skribentens egna. Vill du svara på insändaren, kommentera den eller skriva en egen? Använd detta formulär eller mejla till [email protected]

Replik på insändaren "Konkurrenskraftiga löner gör skillnad” (22/6):

KD med flera anser att arbetstidsförkortning och en engångsökning av lönen för undersköterskor med 6000 kr/ helår 500 kr/ mån) skall lösa problemen för yrkeskåren. Inte någon gång under de senaste fyra åren har oppositionen drivit ett sådant förslag. Dessutom kräver förslaget omprioritering eller att verksamheten ”hyvlar ” på annat. Det vill säga: Något skall bort om detta skall till.

Vi anser inte att ett sådant, litet utbrott av satsning, på denna yrkeskår skall komma lite då och då likt ett tillfälligt riktat statsbidrag. Politiker måste vara mer seriösa än så.

Först och främst kan vi konstatera att all personal inom vård och omsorg väldigt länge varit lågprioriterade gällande löner, löneökningar, arbetsmiljö, anställningsformer och kompetensutveckling. Vi menar att vi måste satsa på alla punkter samtidigt, systematiskt och målinriktat över en begränsad kort tid. Vi måste också kompensera den löneskillnad som uppstått mellan nyrekryterad personal och den personal som fortfarande arbetar kvar fast med lägre lön.

Det är en kontinuerligt och systematiskt arbete från politiskt håll tillsammans med verksamheternas ledning och fackförbund som behövs för att man skall välja att arbeta inom vård och omsorgsarbete och att det skall vara en yrkeskår där varenda behövande äldre/sjuk skall kunna känna sig trygg.

Vi avstår därför från att stödja ett förslag som ”poppar upp” var fjärde år och kommer för egen del att satsa och driva frågan vidare för ett systematiskt och kontinuerligt uppvärderande av vård och omsorgspersonalens yrken, löner och arbetsmiljö.

Vi som arbetar inom vården har tröttnat på att få ett ” köttben” då och då som belöning för vårt dagliga arbete. Vi är själva är seriösare än så, både i vårt yrke och från politikens sida.

Annika Åberg Darell (V) – arbetat inom vården i 36 år

Ida Melin ( S) – arbetat inom vården i 15 år

LÄS OCKSÅ: Skola och sjukvård läsarnas viktigaste valfrågor

LÄS OCKSÅ: Mensskyddsboxarna har tagit sig utomlands