Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Vi tänkte på infrastruktur redan innan MED bildades

Att MED skulle fått Centerpartiet att börja tänka kring regional infrastruktur är ju rent löjeväckande. Det anser Linda-Maria Hermansson, Centerpartiet i Stenungsund.

Detta är en insändare. Åsikter som framförs är skribentens egna. Vill du svara på insändaren, kommentera den eller skriva en egen? Använd detta formulär eller mejla till [email protected]

Replik på insändaren ”Ett bra steg till att förbättra infrastrukturen (8/4):

Jag ser positivt på att vi har en stor samsyn i politiken i Stenungsund, särskilt kring så långsiktiga frågor som infrastrukturen. Däremot blir jag lite förvånad när jag läser insändaren från Medborgerlig Samling där de skriver att de ser positivt på att Centerpartiet ” nu delar MED:s sedan länge framförda uppfattning” kring vikten av Orustbron och anslutning till Svenshögens station.

Medborgerlig samling bildades som parti på nationell nivå 2014. Samma år formerades ett samarbete mellan kommunerna och näringslivet i STO-området kring strategiska regionala infrastrukturfrågor, där Orustbron var ett av 3 viktiga stråk. Syftet var att tillsammans bli en starkare part i regionala infrastrukturfrågor mot VGR och Trafikverket.

Inför valet 2018 stod det i Centerpartiets lokala valmanifest om vikten av att, inte bara få till en bro mellan Orust och Stenungsund utan också ett motorvägsmot i Gullborga, anslutning till järnvägsstationen i Svenshögen samt en tvärförbindelse mellan Gullborgamotet och E45 i Lilla Edet; för att kunna utveckla de norra delarna av kommunen. 2018 hade jag ens hört talas om ert parti!

Så att påstå att det skulle varit MED som fått mig och Centerpartiet att börja tänka kring regional infrastruktur är ju rent löjeväckande. Det har vi gjort sedan långt innan MED ens bildades. Men ni är självklart välkomna att haka på!

Linda-Maria Hermansson, Centerpartiet i Stenungsund

LÄS OCKSÅ: Ett bra steg till att förbättra infrastrukturen