Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Vill inte tillbaka till när kyrkan var på riktigt

Insändaren vill inte tillbaka till tiden då kyrkan ansågs vara på riktigt.

Detta är en insändare. Åsikter som framförs är skribentens egna. Vill du svara på insändaren, kommentera den eller skriva en egen? Använd detta formulär eller mejla till [email protected]

När kyrkan var på riktigt!

När var den det? Inte nu i alla fall enligt en del debattörer och kyrkopolitiska nomineringsgrupper och kandidater.

Nej de vill tillbaka i tiden då kyrkan var på riktigt. Inga kvinnliga präster, ingen regnbågsflagga, betoning på arvsynd och skam. Är det för femtio år sedan, eller hundra år sedan, kyrkan var på riktigt?

Om Du oroas över en sådan utveckling, så är det viktigt att rösta i kyrkovalet. Rösta för en öppen och välkomnande folkkyrka där alla ska kunna känna sig välkomna, dörrar ska vara öppna, inte stängda, till en folkkyrka där Du är lika välkommen som sökande, tvivlande, som troende.

Och DU! Tror Du på att ett samhälle bör styras av värderingar som frihet, jämlikhet, solidaritet och hållbarhet så behöver naturligtvis även dessa genomsyra en så stor folkrörelse som Svenska Kyrkan med nästan 6 miljoner medlemmar. Det måste finnas en balans mellan tradition och förnyelse, i att se tillbaka och att se framåt. En stark socialdemokratisk närvaro i kyrkan vill vara en garant för detta. Därför ställer socialdemokratin upp som en politisk kraft i kyrkan och kandiderar till kyrkofullmäktige och andra val i kyrkan.

Rösta därför för en riktig kyrka, en välkomnande öppen folkkyrka!

Den socialdemokratiska nomineringsgruppen i Tjörns pastorat