Klädesholmen packades under sillens dag

Karolina Neary från Södra Bohuslän turism säger att sillen och nationen firas likvärdigt under dagen. - Vi är stolta över vår sill.

ANNONS
|

Sedan 2008 har livsmedelsproducenten Klädesholmen Seafood och hotellanläggningen Salt och Sill arrangerat Sillens dag och evenemanget är nu större än någonsin. Eftersom parkeringarna vid både Klädesholmen och Mossholmen snabbt fylldes på morgonen pendlade bussar mellan både Skärhamn och Rönnäng för att kunna få alla gästerna på plats. Det blev trångt. Kommunpolitikern Gun Alexandersson Malm (L) fick hålla inledningstalet framför folkmassan och hon sa bland annat:

– Vi kan väl lugnt säga att det här arrangemanget har blivit ett av de viktigaste på vår ö och jag vill nästan säga att det är ett av de viktigaste arrangemangen i hela STO-området.

ANNONS

Karolina Neary, projektledare från Södra Bohusläns turism, är beredd att hålla med.

– Vi vill sprida sill, sprida vår gamla mattradition och få folk att testa olika former, säger hon.

Vilka är det mer som står bakom projektet?

– Sjöräddning deltar och får en stor del av förtjänsten. Tjörns kommun är vår huvudsponsor och Tjörns Sparbank är med och sponsrar bussarna som går fram och tillbaka här.

Flera tusen gäster deltog i festligheterna och aktiviter som kunde prövas var bland annat ponnyridning, kanotpaddling och möjligheten att lägga in sin egen sill. Årets sillsmak, en karibisk blandning av kokos och chili, presenterades under dagen, men Karolina Neary har en egen personlig favorit.

– Jag har lärt mig att tycka om sill och är stolt över det, min favorit är faktiskt senap och maltwhisky-sill, den tycker jag är jättegod.

Gunnar Fägerlind

0303-72 82 23

gunnar.fagerlind@lokaltidningensto.se

ANNONS