Henån/Gilleby blåste Högsäter – första segern är hemma

På sjätte försöket gick det vägen. Då kom äntligen första segern för Henån/Gilleby.

|

Det var blåsigt och lagen fick varsin halvlek i medvind. Henån/Gilleby hade vinden i ryggen i första halvlek. Fast det började sådär. Efter sex minuter tog gästerna Högsäter ledningen. Henån/Gilleby gick inte ner sig för det. I 13:e minuten kom kvitteringen och en kvart senare var det 3–1 till Orust-laget. Efter paus satte Högsäter två bollar och kvitterade. Precis som i första halvlek svarade Henån/Gilleby snabbt och avgjorde matchen med två kontringsmål, efter några offensiva taktiska förändringar efter Högsäters kvittering. Första segern var bärgad med hockeysiffrorna 5–3.

– Väldigt skönt. Det var väldigt svårspelat. Det blåste enormt och blev ett mycket chansartat spel. Vi tryckte på hårt i första, Högsäter tryckte på i andra. Vi vinner fullt rättvist sett till chanserna. Jag är väldigt nöjd, säger Lennart Göransson, tränare i Henån/Gilleby, efter mötet med sin förra klubb.

Skador har stört formen

Han och laget har haft det kämpigt, inte bara med uteblivna segrar, utan också med skador och sjukdomar som har stört harmonin i en tunn trupp. I förra matchen mot Ed åkte Henån/Gilleby dessutom på två utvisningar i första halvlek (Lukas Persson och John Olsson, men Henån/Gilleby lyckades trots det knipa en poäng efter sen kvittering) och kom till mötet med Högsäter med två försvarare avstängda.

– Vi löste det bra. Det har varit en jobbig säsong. Vi skulle haft mer poäng än vad har, men vi har inte lyckats få mål på våra chanser. Nu mår vi bra och det ser lite ljusare ut för oss med skadorna. Vi har spelat ganska bra i våra matcher. Det har varit en tuff inledning där vi har mött fyra lag bland de sex främsta, seriefavoriter som IFK Uddevalla, Viken och Ed, säger Lennart Göransson.

Henån/Gilleby skapade ett gap ner till bottenplatsen och ligger tia i tabellen. I nästa runda väntar Åsebro hemma 21 maj, ett Åsebro som fick stryk mot Skärhamn den här helgen. Skärhamn vann med 4–0. De två sista målen kom med bara tio man, efter att 1–0-skytten Andreas Bengtsson fått sin andra varning och rött kort i 56:e minuten. Skärhamn ligger nu tvåa i tabellen, även om IFK Uddevalla kan gå om på tisdag. Och på fredag möts båda lagen i en toppmatch på Röavallen.

Fotboll

Division 4 Bohuslän Dalsland herr

Henån/Gilleby IF – Högsäters GF 5–3 (3–1)

Mål: Tim Karebring 2, Oskar Jansson, Viktor Martinsson, Victor Falk.

Bra: Kollektivet, där Tim Karebring stack ut med sina två mål och Viktor Martinsson med ett mål och två assist.

Åsebro IF – Skärhamns IK 0–4 (0–2)

Mål: Andreas Bengtsson, Emil Larsson, Markus Johansson, Lukas Andersson.