Bemanna stationen och håll den öppen för allmänheten

Jag förstår inte problemet. Bemanna Stenungsunds station och höll den öppen. Se möjligheter istället för problem, anser signaturen ”Glaset är halvfullt”.

ANNONS

Svar till insändaren: ”Obemannade tågstationer blir tillhåll och tvingas stänga” publicerad 14 december.

Bemanna stationen och håll den öppen. Jag förstår inte problemet. Det är väl ingen som tror att ett nytt flådigt resecentrum kommer att stå obemannat? Nej så blir det nog inte, det kommer väl att finnas kiosk/fik och kanske annan bemanning.

På RC i Kungälv har man ju periodvis haft väktare på plats för att skapa en trygg plats och för att ha koll på droghandel, bråk med mera.

Med detta i minne så kan man säkert om man bara vill, öppna upp en vänthall i stationen och ha den bemannad. Jag begriper inte varför alla hela tiden ser problem och att det ena eller det andra inte går att göra. Jag välkomnar lite mer lösningsoientering, och använd de resurser som finns.

Vi har vaktbolag som går och vaktar ett skredområde 24/7 .. i hur många månader, år? Det går bra. Andra pengar tänker säkert någon svara, och ja så kan det vara, men om det finns en vilja att lösa något så finns det ett sätt.

Glaset är halvfullt

ANNONS