Göran R Hermansson (S) är inte förtjust i hur det sett ut på Bleketskolan en tid tillbaka.
Göran R Hermansson (S) är inte förtjust i hur det sett ut på Bleketskolan en tid tillbaka. Bild: Sven Lundstedt

Bleketskolan liknar en ”kåkstad”!

När jag läser ST-tidningens reportage från Bleketskolan så tycker jag det är skrämmande att se bilderna från min forna skola. Det liknar en ”kåkstad” från ett samhälle som tappat tron på framtiden. Det skriver Göran R Hermansson (S) i en replik till Gert Kjellberg (Tjörnpartiet).

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Replik på insändaren: Tjörnpartiet har stoppat S storskolor på Tjörn (11/5):

Min fråga om Tjörnpartiets ambition att flytta årskurs sex tillbaka till mellanstadiet baseras på att jag som ledamot i barn och utbildningsnämnden inte hört talas om några initiativ från er i majoriteten att ni arbetar med frågan. Om ni arbetar med frågan i det tysta är det bra, men vi i S vill lyfta fram frågan och har därför skrivit en motion i frågan och hoppas vi här kan samarbeta, då vi ser ut att vilja samma sak. Vi får tänka på barnen och ibland lägga politiskt käbbel åt sidan.

När jag läser ST-tidningens reportage från Bleketskolan så tycker jag det är skrämmande att se bilderna från min forna skola. Det liknar en ”kåkstad” från ett samhälle som tappat tron på framtiden. Fler skolbyggnader på Tjörn har stora problem, vi hör om stora mögelproblem i Skärhamns skola, läckande tak i skolorna både i Myggenäs och Häggvall. Jag hoppas att ni i partierna som fick väljarnas förtroende att styra Tjörn kan komma överens i skolfrågan och inte resonerar som en ledande politiker i majoriteten utryckte det ”Vi kanske måste låta det bli sämre innan det blir bättre”. Vi i opposition kan försöka påverka med motioner, insändare och försöka lyfta fram problemen men det är ni i majoritetsstyret (TP, M, L, C, SD) som sitter på mandaten att rädda våra skolor innan det är för sent och alla skolor ser ut som Bleketskolan.

Göran R Hermansson (S)

LÄS MER:Barackerna kostar 2,6 miljoner om året – halva skolan står tom

LÄS MER:S-Tjörn vill flytta fokus

LÄS MER:Största problemet är oklara besked från politiken om hur vi vill ha det med våra skolor

ANNONS