Byggstopp på Orust

Finns det någon tidsplan för när Orust landsbygd skall vara tömd på kostnadsbelastande barnfamiljer och gamla, för det måste ni väl ha tänkt igenom. Det skriver Jan-Olof Göransson, centerpartist, i ett debattinlägg.

ANNONS

Det skall bli stopp för nybyggnation av egnahem på landsbygden om Veronica Almroth och liberalerna får bestämma. Allt skall koncentreras till samhällen.

Den som vill bo och bygga sig ett hus på landet kanske i närheten av där man är uppväxt är inte välkommen av liberalerna och Veronica Almroth. Liberalerna vill gärna framställa sig som valfrihetens parti, vilken bluff.

Veronica Almroth påstår att det är för dyrt med skolskjutsverksamhet och hemtjänst för våra gamla om det ligger utspritt på landet.

Hon tror tydligen att det blir billigare om det åker en person med skolskjutsen än tio. Inte heller enkel matematik verkar vara Almroths starka sida. Eller är det meningen att skolskjutsverksamheten på landsbygden skall upphöra och föräldrarna själva ska köra sina barn till skolan?

Nu är det även för dyrt med hemtjänst för våra äldre som vill bo kvar i sitt hem på landsbygden enligt Almroth. Skall man känna skam om man vill bo kvar i sitt hem och ”belastar” kommunen med kostnader?

Veronica Almroth bor själv på landsbygden, tänk nu på att du i god tid flyttar in till ett trygghetsboende i ett samhälle så att du inte belastar kommunen med kostnader. Och tänk på att du kan inte sälja huset till en barnfamilj för då belastas ju kommunen med skolskjutskostnader. Och du kan inte sälja till en pensionär för då…. Ja ni läsare förstår säkert vilket vansinne detta är.

Finns det någon tidsplan för när Orust landsbygd skall vara tömd på kostnadsbelastande barnfamiljer och gamla, för det måste ni väl ha tänkt igenom.

Så är ni läsare intresserade av att hela Orust har nybyggnation och en levande landsbygd så torde inte liberalerna med Veronica Almroth i spetsen vara ett alternativ.

Till sist så framför Anders Arnell och moderaterna och även socialdemokraterna samma ståndpunkt men det återkommer jag med i ett senare inlägg.

Jan-Olof Göransson, centerpartist

LÄS MER:Tråkigt att de flesta politiker inom våra kommuner inte verkar ta dessa frågor på allvar

LÄS MER:Populärt hotell ute till försäljning: ”Det känns så där”

ANNONS