C har nått vägs ände i manipulerande med svenska folket

För svenska folket är det nog bra, trots pandemin och andra problem i samhället vare sig det blir nyval eller en ny talmansrunda, för att få säga sitt om läget i Svea rike just nu

ANNONS
|

Jag något annat kan man inte komma fram till efter rådande dramaturgi i parlamentet.

Vid valet 2018 spelade centerledaren bort Alliansen genom att helt ignorera uppåt en femtedel av folkviljan, SD-röster, och på något outgrundligt sätt få statsministern att ignorera uppåt en tiondel av folkviljan, V-röster, vars S-parti sedan man tappade egen majoritet under flera perioder och många år kunnat styra landet tack vare deras stöd.

Nu tycks äntligen V:s dörrmatta vara utsliten, så därför är deras utspel förståeligt. Intressant, men säkert i kvalhemligt slutet förvar, skulle vara att få veta hur samtalen gick mellan S och C när jöken kom till och V kastades på ”skräphögen” och folkviljan sattes ur spel.

ANNONS

Skämtet om Gunnar Hedlund på femtiotalet, att ”Vi i Bondeförbundet har alltid velat och kommer alltid att vela” syns idag har blivit C:s nya och allvarligare devis, ”Vi i Centern gör allt för att synas, men gömmas under ett täcke för folkviljan”.

För svenska folket är det nog bra, trots pandemin och andra problem i samhället vare sig det blir nyval eller en ny talmansrunda, för att få säga sitt om läget i Svea rike just nu!

Att vänta till ordinarie val skulle nog bli den vanliga politiska visan där, det som varit har farit, och nya ”valser” skulle spelas upp för folket!

Gunnar Persson, Kastet, Stillingsön

ANNONS