Cyklist, syns du utan lyse?

Det är dumsnålt att cyklas utan lyse på kvällen. Köp belysning till cykeln och sätt på lyset innan du krockar med någon eller blir påkörd! Det är en billig försäkring, uppmanar insändarskribenten.

ANNONS
|

Det är dumsnålt att cyklas utan lyse på kvällen. Köp belysning till cykeln och sätt på lyset innan du krockar med någon eller blir påkörd! Det är en billig försäkring, uppmanar insändarskribenten. Genrebild
Det är dumsnålt att cyklas utan lyse på kvällen. Köp belysning till cykeln och sätt på lyset innan du krockar med någon eller blir påkörd! Det är en billig försäkring, uppmanar insändarskribenten. Genrebild Bild: Adam Ihse

Vi har energikris i Sverige och vi uppmanas att spara på all el vi kan. Men det är bara dumsnålt att cykla utan ljus nu när det snabbt mörknar på kvällen. Använder man dessutom dynamon så kostar det inget extra i el. Om polisen, mot all förmodan, skulle dyka upp och göra en kontroll så kostar det minst 1.000 kronor och det svider i plånboken men värre är om du krockar med någon och får livslång invaliditet eller ännu värre, dör. Eller så klarar du dig själv men skadar den du krockar med. Då får du leva med ett livslångt dåligt samvete.

ANNONS

Så köp belysning till cykeln och sätt på lyset innan du krockar med någon eller blir påkörd! Det är en billig försäkring!

Mats Ödman

LÄS MER:Spöktema i rondell: ”Tar selfies framför vår fågelskrämma”

LÄS MER:Ovälkomna besök i båtar – polis uppmanar till uppsikt

ANNONS