Dags att byta ut hela ledningen i Sif

Det finns tyvärr många i ledningen och tränare som är fel personer på fel plats, tycker Samir Music.

ANNONS
|

Reaktion på artikeln ”Albin Sheqiri sparkad av Stenungsunds IF – sportchefen kliver också av”.

Det är dags att byta ut hela ledningen i Stenungsunds IF.

Som före detta tränaren i Sif så har jag upplevt väldigt dåliga saker från ledningen, så som hantering av rasism från en annan tränaren i klubben och så vidare.

Många före detta spelare har berättat för mig att de ej vill vara kvar i klubben på grund av dåligt ledarskap från tränare. Många drömmar krossas för unga spelare som älskar fotboll. Det finns tyvärr många i ledningen och tränare som är fel personer på fel plats. Stöttar spelare och tränare som har slutat i Sif som protest. Det är dags att städa i Sifs ledning.

ANNONS

Samir Music

Svar direkt:

Vi som arbetar helt ideellt i Stenungsunds IF:s styrelse står inte för att rasism skall förekomma inom föreningen. Om och när sådant förekommer vill vi omedelbart bli kontaktade i ärenden som insändaren beskriver här.

Ledarskapet i de olika lagen är mestadels även de på ideell basis. Det är så svensk fotboll är uppbyggd. Föreningen erbjuder utbildningar för alla ledare vilket mycket få ledare anser sig ha tid med. Utbildningarna inkluderar fotbollskunskap såväl som värdegrund inom svensk fotboll och föreningsliv.

Inom vår förening kommer vi under hösten att arbeta hårdare med just värdegrundsfrågorna eftersom vi ser ett stort behov av det, inte minst då hela samhällsklimatet förändrats och normer förskjuts. Vår förening är en del av samhället och vi anser att vi har en viktig roll att fylla gällande en meningsfull och glädjerik fritid som skall vara inkluderande och fritt från fördomar både för vuxna, ungdomar och barn.

Annika Åberg Darell

Ordförande Stenungsunds IF

ANNONS