Arkivbild.
Arkivbild. Bild: Kallestad

Det började kännas Kafka

När jag kom tillbaks till p-platsen på eftermiddagen satt där en förarglig, gul böteslapp, skriver Frustrerad Fordonsförare, som försökte betala p-avgiften vid Fregatten flera gånger – men utan att lyckas.

ANNONS
|

Den 10:e maj skulle jag parkera min bil vid Fregatten och stå där mer än de två gratistimmarna. Loggade in på Easy Park. De visade rätt reg-nummer och rätt p-plats så jag bestämde p-tid och tryckte starta. Fick svar att det inte gick, försök igen.

Efter tre försök med samma svar gav jag upp. Gick till biljettautomaten för att betala med kort. Knappade in tid och ville betala med kreditkort. Ut kom ett kvitto på 40 kronor och texten "nekad". Försökte då med kontantkort, likadant kvitto med texten "nekad." Jag vet att det fanns pengar på korten så det var inte det som var fel.

ANNONS

Den utflyktsbuss jag skulle med stod och väntade. Lite panik började kännas. Satte kvittona, fullt läsliga, med min kommentar "kunde inte betala" i vindrutan, och gav mig iväg till den väntande bussen.

När jag kom tillbaks till p-platsen på eftermiddagen satt där en förarglig, gul böteslapp som talade om att jag hade att betala 300 kronor för att jag inte betalat parkeringen.

Nästa morgon ringde jag p-bolaget och förklarade att jag inte kunnat betala. Damen jag talade med sade att hon förstår, men det går inte att stryka böterna. Bilen var ju "felparkerad." Jag skulle ha prövat andra sätt att betala!

Det finns två sätt att betala där, jag hade prövat bägge sätten flera gånger, svarade jag.

"Vi har inga indikationer på att det varit fel på biljettautomaten," fick jag till svar.

Att det inte gick att betala måste vara fel, menade jag.

"Nej, det finns inga indikationer på att automaten var sönder" – det började kännas Kafka. Jag måste således betala 300 kronor för att tekniken inte fungerade klockan 8 på morgonen 10 maj.

I fortsättningen skall jag ha parkeringsbolagets telefonnummer i bilen. Kruxet är bara att de öppnar inte förrän klockan 8 på morgonen, så det hjälper inte om man är där före 8 och en utflyktsbuss väntar.....

Som väl var hade jag en jättefin dagsresa "i Taubes fotspår" med pensionärsföreningen. Det lättade upp dagen. En mycket trevlig resa!

Frustrerad fordonsförare

ANNONS