Gert Kjellberg, Tjörnpartiet, var inte imponerad av (S) julkalender.Arkivfoto
Gert Kjellberg, Tjörnpartiet, var inte imponerad av (S) julkalender.Arkivfoto Bild: Annika Sahlin

En humoristisk beskrivning av den verklighet som Tjörnborna lever i

Gert Kjellberg, Tjörnpartiet, var inte imponerad av (S) julkalender.

ANNONS
|

I veckorna innan jul så damp årets roligaste adventskalender ned.

Den har namnet Tjörn-kuriren. Jag har sällan skådat sådan humoristisk beskrivning av den verklighet som Tjörnborna lever i.

Adventskalendern har Benny Halldin (S) som ansvarig utgivare och innehöll en typ av skrivning som motsvarade en lucka för varje dag fram till julafton.

I varje lucka skriver en S-politiker glada påhitt och vränger på ett smakfullt och humoristiskt sätt beskrivningen av verkligheten.

En av luckorna står Anette Johannesen (S) för där talar hon om S-budget precis om den var aktuell för ett beslut. Trots att budget för 2023 redan är klubbad för länge sedan. Det är således rolig läsning där man använder en lucka i kalendern för att beskriva ett budgetalternativ som inte överhuvudtaget är föremål för några beslut.

ANNONS

I en annan lucka beskriver Rikard Larsson (S) sin besvikelse på att inte Jimmie Åkesson lyckades få till 7,50 kr sänkning av bränslepriser.

Rikard Larsson uttrycker också sin beundran för Moderaterna i Stenungsund snabbt påkomna förslag om kärnkraftverk i Stenungsund. Sedan agerar Rikard psykolog och bedömer att många svenskar samt regeringen har vindkraftsfobi.

I Rosalie Sanyangs (S) lucka är det en långbänk som har huvudrollen och allt är det är långbänkens fel. Rosalie påstår att kommunen har inga likvärdiga skolor trots lagkrav. Rosalie skriver fyndigt och skämtsamt att majoriteten av partierna på Tjörn anser att man inte skall ta beslut i skolfrågor under kommande fyra åren.

Självfallet kommer det tas många beslut om skolorna men det är rektorerna vid varje skola som har beslutsrätten om att anställa personal och följa lag.

Det är svårt att rekrytera personal då S-politiker hela tiden föregår rektorernas lagstadgade ansvarsområden.

Rosalies lucka är således mycket rolig läsning då skribenten så skämtsamt driver med rektorers ansvar och vad som är politikers ansvar det blir således en smakfullt njutbar soppa i denna lucka liksom i övriga kalender luckor.

Nu går vi mot nyår och snart kan vi få njuta nästa års S-märkta julkalender.

Ett gott skratt förlänger livet säger ordspråket så vi får tacka den ansvarige kalenderutgivaren för att livslängden kommer öka markant på Tjörn.

Gert Kjellberg

Tjörnpartiet

ANNONS