EU och demokratin – en kamp för folkstyre

Riksdagen, vald av folket, ska förbli hjärtat av den svenska demokratin, skriver företrädare för SD.

ANNONS
|

EU har blivit en politisk gigant, men har det blivit en gigantisk demokratisk framgång? För oss Sverigedemokrater är svaret tvetydigt. Bakom den glansiga ytan av överstatlig harmoni döljer sig en växande oro för att demokratin står på spel.

EU styrs av komplicerade institutioner där demokratiskt ansvar är suddigt. EU-kommissionen, en maktfaktor i sig, formar agendan utan direkt valbarhet. Det som en gång startade som ett samarbete mellan självständiga stater har långsamt muterat till ett system där nationellt självbestämmande eroderas till förmån för överstatlig kontroll.

Sverigedemokraternas budskap är tydligt: vi strävar efter att bevara nationellt självbestämmande. Riksdagen, vald av folket, ska förbli hjärtat av den svenska demokratin. Vi motsätter oss den kontinuerliga överföringen av makt till EU, där beslutsfattande sker på avstånd från svenska väljare.

ANNONS

Visst, EU har sina fördelar. Den inre marknaden är en viktig del av vår ekonomi, men det betyder inte att vi ska acceptera ett överflöd av byråkrati och maktmissbruk. EU:s slöseri och korruption är problem som inte kan ignoreras.

Vissa argumenterar för EU som ett fredsprojekt, men Sverige och Danmark har inte krigat på över två hundra år, och ingen tror att ett utträde ur EU skulle ändra på det. Fredsargumentet är helt enkelt irrelevant för dagens Sverige.

Det påstås att Sverige har stort inflytande i EU, men sanningen är att vårt inflytande är minimalt. Med endast tre procent av mandaten i EU-parlamentet är vår röst knappt en viskning i den översta kammaren.

Handeln är viktig, och den inre marknaden är en plattform för ekonomisk tillväxt. Men att överlåta makten över icke-handelsrelaterade frågor till EU är en farlig utveckling. Sveriges självständighet är ingen lek.

Vår kamp för demokrati är en ständig kamp. Vi uppmanar väljarna att ta ställning, att rösta för att bevara den svenska demokratin. Övriga partier representerar sju nyanser av överstatlighet. Sverigedemokraterna representerar det enda verkliga alternativet till överstatlighet. Genom att stödja oss ger du en tydlig signal till etablissemanget: folkets röst kan inte ignoreras.

EU må ha vuxit, men demokratin måste inte krympa i dess skugga. Det är dags att återupprätta makten till folket. Det är dags att rösta på Sverigedemokraterna den 9 juni.

Dick Erixon, kandidat till EU-parlamentet (SD)

Tomas Palm, Gruppledare SD Stenungsund

Christina Svensson, Ordförande SD Stenungsund

ANNONS