Jessica Gustafsson (V) tycker att bilden som Hans Häggqvist (SD) ger av Hasselbacken är ensidig och lyfter fram Hasselbackeloppet som en folkfest.
Jessica Gustafsson (V) tycker att bilden som Hans Häggqvist (SD) ger av Hasselbacken är ensidig och lyfter fram Hasselbackeloppet som en folkfest. Bild: Privat

Fördomsfull bild av Hasselbacken – det är mitt hem du pratar om

Vad dina uttalanden leder till? Finns det något gott som kan komma ur det?Dessa frågor riktar Jessica Gustafsson till SD-politikern Hans Häggqvist.

ANNONS
|

Den bild av Hasselbacken som målas upp av Hans Häggqvist både på Facebook och nu senast via ST-tidningen står långt ifrån min bild. Jag bodde här som barn och har nu som vuxen bott här i 17 år. Det är mitt hem du pratar om och det känns som att du har en ensidig och fördomsfull bild av Hasselbacken.

Senast i helgen genomfördes Hasselbackeloppet, en folkfest där boende samlades i vårsolen för korvgrillning och gemenskap. Området lever upp på sommaren och det finns många vackra trädgårdar som noggrant sköts om av sina ofta åldrande hyresgäster. Jag och min närmsta granne brukar utbyta gurkor och arabiskt bröd, det fungerar jättebra trots att vi inte talar samma språk. Lekplatserna fylls av glada barn med spring i benen som har längtat efter sommaren. Att peka ut oss som bor på Hasselbacken som ”annorlunda” kanske inte är brottsligt men fråga dig själv Hans vad dina uttalanden leder till? Finns det något gott som kan komma ur det?

ANNONS

Jessica Gustafsson (V)

Boende på Hasselbacken

ANNONS