Inför varje val hörs samma mantra - men ingenting händer

Inför varje val hörs mantrat att vård, skola och omsorg ska prioriteras. Men vad händer? Önskar det fanns politiker med hjärta, hjärna och civilkurage att verkligen prioritera vad man lovat, skriver signaturen Kerstin.

ANNONS

Min mamma vårdades cirka ett och ett halvt år på demensavdelning på Lilldalshemmet, hon dog 2018. Redan då var det underbemannat. Jag skrev till ledningen hur jag upplevde det, men hjälpte det?

Till exempel på eftermiddagen var det två personal som arbetade, då den ena personalen var på rast 30 minuter, var den andra personalen inne i köket med stängd dörr och förberedde maten.

Dom dementa irrade omkring själva på avdelningen. Jag jämförde det med dagis, tänk att lämna till exempel två-åringar ensamma en halvtimma, vad kan inte hända då?

Inför de politiska valen hörs ”mantrat”: vård, skola och omsorg ska prioriteras. Detta har jag hört under dom senaste 20 åren minst, vad händer?

ANNONS

Önskar det fanns politiker med hjärta, hjärna och civilkurage att verkligen prioritera vad man lovat.

Livet på ett äldreboende måste ju vara värdigt och glädjerikt, annars är det ju meningslöst.

Ni som har ansvar för äldrevården på Tjörn, läs och begrunda vad ”undersköterska från Tjörn” har skrivit, det är så otroligt bra formulerat, har verkligen fått fram vad det innebär att ge god vård.

Ni måste lyssna på dom som är engagerade och vill ge en bra vård.

Kerstin

ANNONS