Det är väl ingen som önskar sopsäckens återkomst och dessutom är dom tunga att bära, men vi kommuninnevånare måste ställa krav på kommunen att vi inte vill ha dessa fula tunnor som ofta luktar illa ståendes för allmänt beskådande, anser insändarskribenten.
Det är väl ingen som önskar sopsäckens återkomst och dessutom är dom tunga att bära, men vi kommuninnevånare måste ställa krav på kommunen att vi inte vill ha dessa fula tunnor som ofta luktar illa ståendes för allmänt beskådande, anser insändarskribenten. Bild: Yvonne Olsson/TTela

Ingen önskar väl sopsäckens återkomst?

Det är väl ingen som önskar sopsäckens återkomst och dessutom är dom tunga att bära, men vi kommuninnevånare måste ställa krav på kommunen att vi inte vill ha dessa fula tunnor som ofta luktar illa ståendes för allmänt beskådande, anser insändarskribenten.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Det är dags för kommuninnevånarna att vakna.

Under flera år har sophanteringen i vår kommun förändrats.

Från tidiga -90 talet då det var tömning av säck till dagens bruna och gröna tunnor.

Om ni kommuninnevånare tittar er runt i samhället så är det nästan överallt så att det första ni ser vid en fastighetsinfart är de fula sopkärlen.

Det har blivit så att de som tömmer soporna skyller på arbetsmiljö att dom inte skall gå så långt, därför skall tunnorna står vid vägen.

Sanningen är att när kommunen upphandlar sophämtning så är det så snäva ramar att dom inte hinner gå några meter till varje tunna därför att en och samma sopbil skall tömma 400-450 tunnor varje gång dom är ute och då hinner dom inte med.

Det är väl ingen som önskar sopsäckens återkomst och dessutom är dom tunga att bära, men vi kommuninnevånare måste ställa krav på kommunen att vi inte vill ha dessa fula tunnor som ofta luktar illa ståendes för allmänt beskådande.

Att ”gömma” undan dom på ett ställe där dom inte syns borde vara alla villaägares intention, så protestera mot kommunen och dess hantering av tunnornas placering.

Det är en ren och skär kostnadsfråga. Om sophämtarna hämtar färre tunnor per pass så har dom tid och ork att hämta tunnorna lite längre in på tomterna och vi fastighetsägare får det snyggt och vackert vid våra infarter.

Kommunen hotar också med att om inte tunnorna står vid vägen så kommer man att göra stora uppsamlingsställen dit man får gå varje gång man skall slänga sin soppåse. Allt för att sophämtarna skall ha det så bra som möjligt.

Kommuntjänstemännen har nog glömt att dom är avlönade av oss kommunalskattebetalare och skall jobba för oss och inte emot oss.

Som sagt; Vakna upp så vi får en debatt om detta.

//Yngve Nord

LÄS MER:Tjörnpartiet har stoppat S storskolor på Tjörn

LÄS MER:Nu är det klart: De ska bygga hotellet i Tuvesvik

ANNONS