Kryssa nej i folkomröstningen om Ucklumskolan, tycker Emma Andersson.
Kryssa nej i folkomröstningen om Ucklumskolan, tycker Emma Andersson. Bild: Privat

Insändarna om Ucklumskolan gör mig ledsen och arg

De barnen är uppenbarligen mer värda än våra, skriver Emma Andersson.

ANNONS
|

Nu har jag den senaste veckan läst två insändare i ST-tidningen som gör mig både ledsen och arg. Socialdemokraterna fortsätter med sin skrämselpropaganda och ställer återigen två utsatta grupper emot varandra. Denna gång är det Ucklumbarnen mot resterande barn i kommunen. Om Ucklumskolan blir kvar så försämras skolan i resterande kommundelar. Känns det rättvist eller ens okej? Absolut inte!

Kommunen har de senaste åren byggt ut både Jörlandaskolan, Stora Högaskolan och Hallernaskolan. Då utan ett knyst om att det skulle påverka kommunens övriga barn. Då skulle minsann inga lärarassistenter dras in. Vad är då skillnaden? Jo de skolorna ligger inte i kommundelen som kommunens styrande politiker glömde eller behandlar som skit. De barnen är uppenbarligen mer värda än våra. Jag vill vara tydlig med att jag missunnar ingen en fräsch skola nära sitt hem. Utan det var snarare på tiden att de fick det. Men jag tycker det är oerhört orättvist att barnen i de nordöstra delarna inte prioriteras på samma vis.

ANNONS

Olof Lundberg (S) gick också ut och sa att Ucklumskolans framtid hänger på hur många som röstar emot beslutet, men att den siffran är hemlig. Varför kan man ju då undra? Är det för att de ska kunna ändra siffran efter valdagen? Så att det oavsett blir för få? Eller är det bara för att verka snälla och inlyssnande samtidigt som de redan bestämt sig för att skita fullständigt i valdeltagandet och dess utfall?

Jag hoppas och önskar att kommunens invånare ser igenom det som den styrande majoriteten nu gör. Att ni inte gör skillnad på barn och barn. Hjälp oss att få bevara vår skola. Hjälp våra framtida barn få gå i en skola nära sitt hem. Hjälp era egna barn att få gå i en skola nära ert hem, för visst vore det förfärligt tråkigt om Ucklumbarnen tog deras plats. Hjälp oss att bevara landsbygden och att få hela kommunen attraktiv att leva och bo i.

Gör din röst hörd. Gå och rösta den 9 juni. Kryssa nej!

Emma Andersson

ANNONS