KD i Stenungsund är som en grammofonskiva

Det finns ingen dag i veckan som KD-oppositionen inte skäller över M- och S-samarbetet. KD i Stenungsund är som en grammofonskiva som hakat upp sig, skriver Socialdemokraterna i Stenungsund.

ANNONS

Återigen kan vi läsa om hur oppositionen och då mer specifikt KD är missnöjd med den styrande majoriteten. Och det är inte ovanligt att man i opposition hamnar i beslutsinflation.

VI befinner oss i den värsta ekonomiska situationen sedan 90-talet, lägg till stora pensionsskulder och prisökningar. Det drabbar kommuner liksom alla hushåll. Vi hade en partiledare just från KD, som stod i valrörelsen med en falukorv för att illustrera just detta.

KD gör ett generalfel i opposition – man tror att ett beslut till om budget i balans, ökade sparkrav eller nya åtgärdsplaner behövs. Sällan behövs ett ytterligare beslut från kommunstyrelserummet som läggs till högen om att hålla budgeten – det behövs handling.

ANNONS

I valrörelsen fick både M och S höra att ni borde samarbeta istället för att tjafsa- för kommunens skull. Sagt och gjort, vi är nu två partier som tar ansvar och leder Stenungsund. Inte alltid roliga beslut, men så är en ekonomisk kris allt annat än det. Detta sker i fem västsvenska kommuner av samma orsak.

Tycker de samma sak om skatter och privatiseringar? Troligtvis inte – det gör det faktiskt ännu mer ansvarstagande. Man lägger undan valplakaten och samarbetar i en svår tid.

I Stenungsund finns en opposition som leds av en heltidspolitiker från KD. Vilka partier KD samlar under oppositionsrollen är ingen som vet. Men det kan vara SD, V och MP. Samtidigt finns ingen dag i veckan som KD-oppositionen inte skäller över just M- och S- samarbetet.

Lägg undan stridsyxan och var med och ta ansvar, det gör också att KD i Stenungsund kan bli ett seriöst parti också i opposition. Nu är det tyvärr mest som att lyssna till en grammofonskiva som hakat upp sig.

Janette Olsson,

Olof Lundberg

Socialdemokraterna i Stenungsund

ANNONS