”Många kanske tycker att det blir för dyrt för kommunen med gratis busskort till så många ungdomar, men när elever har roliga aktiviteter så minskar risken för kostsam förstörelse.” Det skriver eleverna i klass 7B på Kristinedalskolan. Arkivbild
”Många kanske tycker att det blir för dyrt för kommunen med gratis busskort till så många ungdomar, men när elever har roliga aktiviteter så minskar risken för kostsam förstörelse.” Det skriver eleverna i klass 7B på Kristinedalskolan. Arkivbild Bild: Annika Sahlin Ottosson

Klassen: Vi vill ha gratis busskort till alla högstadieelever

”Många kanske tycker att det blir för dyrt för kommunen med gratis busskort till så många ungdomar, men när elever har roliga aktiviteter så minskar risken för kostsam förstörelse. Minskad vandalisering gör att kommunen snarare sparar pengar.” Det skriver eleverna i klass 7B på Kristinedalskolan.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Vi i klass 7B kräver gratis busskort till alla högstadieelever på loven. Det skulle ge ungdomar större möjlighet till meningsfulla lovaktiviteter.

För det första är det bra för ungdomar att vara aktiva och röra på sig, inte bara sitta och titta på sina mobiltelefoner. Genom gratis busskort får elever större möjlighet att välja aktiviteter efter sina egna intressen. Roliga aktiviteter gör ungdomar mer sociala.

Många kanske tycker att det blir för dyrt för kommunen med gratis busskort till så många ungdomar, men när elever har roliga aktiviteter så minskar risken för kostsam förstörelse. Minskad vandalisering gör att kommunen snarare sparar pengar.

En annan anledning till att högstadieelever ska få gratis busskort är att det blir lika för alla så att ingen blir utanför då alla kanske inte har föräldrar som har råd eller kan köra sitt barn. Dessutom är det bra för miljön om man åker kollektivt.

Avslutningsvis vill vi i klass 7B och alla andra högstadieelever ha gratis busskort på loven.

Klass 7B på Kristinedalskolan

LÄS MER:Friserade påståenden från S-Tjörn om skolan

LÄS MER:En epok går i graven: Rehnbergs stänger efter 111 år

ANNONS