Kommunpolitiker ansvarar för att alla elever ska få en likvärdig skolgång

De styrande på Tjörn kallar skolan ” ett svart hål” i budgetdiskussionerna. Det viktigaste för dem är att pressa ner kostnaderna för skolan, uppenbarligen oavsett hur det drabbade eleverna. Det menar Rosalie Sanyang, Socialdemokraterna på Tjörn.

ANNONS

Replik på insändaren ”Elever behöver läromedel som hjälper de in i läsandet” (2/7):

Hur är det möjligt att ett rikt land som Sverige sviker sina barn och ungdomars rätt till läromedel?”

Skriver Frank Holvik, som om det vore ett mystrerium för honom. Vet han inte vad han gör?

Det är ju kommunpolitikerna som ansvarar för skolans resurser. Och Frank Holvik är kommunpolitiker för C. Tjörn har vid en mätning härom året visat sig vara bland de sämsta i landet på läromedel!

Så, jo det är möjligt, för att Frank Holvik och hans partikamrater i C, tillsammans med andra småpartier, röstat med L och M i kommunen så att de under den gångna mandatperioden fått majoritet för att skära ner pengarna till skolan på Tjörn med 30 miljoner på ett bräde, året efter senaste valet. Sen har de fortsatt rösta fram denna svältbudget för skolan år efter år.

De styrande på Tjörn kallar skolan ” ett svart hål” i budgetdiskussionerna. Det viktigaste för dem är att pressa ner kostnaderna för skolan, uppenbarligen oavsett hur det drabbade eleverna.

Och när regeringen de senaste åren skickat extra pengar till kommunerna för att de ska kunna satsa på kvalitén i skolan, använder Tjörn bara delar av dessa pengar till skolan och redovisar stolta en vinst i kommunen istället. De beter sig som om kommunen vore ett aktiebolag där den enda uppgiften är att prestera vinst till ägarna.

Vi kommunpolitiker har ett ansvar att se till så att varenda elev får en bra och likvärdig skolgång.

Därför har det socialdemokratiska budgetalternativ varje år haft mer pengar till skolan än majoriteten.

Det har vi inför framtiden också. Den prioriteringen är våra barn värda!

Med en socialdemokratiskt ledd kommun får vi fler som går ur grundskolan med gymnasiebehörighet. För vi lovar fler lärare och läromedel, det särskilda stöd som enskilda elever behöver, stärkt elevhälsa, och kultur och idrott på skolorna. Och vi bevarar skolorna i alla våra serviceorter för Årskurs F - 3 och bygger ut förskolan på samtliga dessa platser. Små barn kräver närhet och småskalighet, vilket också enligt Tjörns vission är några av våra viktigaste värden! Så, förbereder vi alla barn för goda resultat på mellan och högstadiet i de 2 naven Bleket och Häggvall.

Rosalie Sanyang

Socialdemokraterna på Tjörn

LÄS MER:Eleverna behöver läromedel som hjälper dom in i läsandet

LÄS MER:Våldet mot kvinnor måste bli en valfråga!

ANNONS