Konspirationsteorierna har nått vägs ände

Vi i Centerpartiet ignorerar verkligen inte Sverigedemokraterna. En sak är dock säker, Centerpartiet släpper inte taget och fortsätter att kämpa mot främlingsfientligheten, nazism och rasism, skriver insändarskribenterna.

ANNONS
|

Svar på insändaren C har nått vägs ände i manipulerande med svenska folket.

Vi i Centerpartiet ignorerar verkligen inte Sverigedemokraterna. Vi känner väl till deras rötter i rasistiska, nazistiska, främlingsfientliga och nationella partier. Rötter som enligt deras partiledare ”Aldrig skall glömmas”.

Det är detta vi tar på stort allvar och protesterar mot. För gång efter gång dyker de gamla rötterna upp i form av uttalande som menar att ”Islam är en avskyvärd religion”.

Därmed misskrediterar SD:s partisekreterare 1,6 miljarder människor i världen och cirka 600 000 i Sverige. Det lär komma ännu mer från det hållet nu när KD och M öppnat dörren på vid gavel för Sverigedemokraternas politik.

ANNONS

En sak är dock säker, Centerpartiet släpper inte taget och fortsätter att kämpa mot främlingsfientligheten, nazism och rasism.

Nu har även Vänsterpartiet slagit armkrok med Sverigedemokraterna genom en misstroendevotering som skickar Sverige in i en historisk politisk kris. Samtidigt som vi har en pågående pandemi.

Sverige har för närvarande en dysfunktionell hyresmarknad som skapar bostadsköer, korruption, kriminalitet och bostadslöshet. Detta är en ordning som Vänsterpartiet vill behålla.

Centerpartiet ville reformera hyresmarknaden genom att bjuda in marknadens parter till förhandlingar om att reformera och finna en lösning på en bostadsmarknad som inte fungerar.

Här står Centerpartiet för en öppen och transparent process där samtliga parter kan komma överens om hur vi skall tackla Sveriges bostadsbrist. Där fanns ingen plats för manipulation eller andra konspirationsteorier som levereras av bland andra Gunnar Persson.

Nu fick vi i stället en historisk politisk kris med nyval som ett alternativ, var det värt det?

Centerpartiet Tjörn

ANNONS