Kryssa för att Ucklumskolan får vara kvar

Hela kommunen, även öster om motorvägen, bör få utvecklas, skriver Bosse Bertilsson.

ANNONS
|

Söndagen den 9 juni har vi val till EU-parlamentet och en minst lika viktig folkomröstning om ifall Ucklumskolans ska vara kvar eller inte. Även om du inte bryr dej om EU-valet, så gå och rösta om Ucklumskolan, sätt ett X för att den skall få vara kvar.

Hela kommunen, även öster om motorvägen, bör få utvecklas. Väster om motorvägen är det snart fullbyggt, om vi inte bygger på åkermark och dom gröna lungorna som finns kvar.

I kommunens bostadsbyggnadsprogram står det om Ucklum: ”Totalt kan ca 300 nya bostäder tillkomma inom utpekade områden”. I översiktsplanen står det: ”Totalt kan ca 300 bostäder och mindre verksamheter och service tillkomma inom utpekade områden i Ucklum” och då behövs en skola för att få ett fungerande samhälle. Det är dags för kommunpolitikerna att sätta igång och utveckla Ucklum. Invånarna i Ucklum är mycket driftiga och kommer säkert ställa upp med förslag på lämpliga byggområden, om bara ni som politiker tar kontakt.

ANNONS

Läser i dagens ST-tidning (29/5) en helsidesannons från S och M om Ucklumskolan. Helt otroligt att de tidigare rivalerna i politiken gör en gemensam annons inför ett val. I annonsen skriver dom att det finns ett lokalt motstånd mot utveckling i Ucklum, det skulle vara intressant att veta vilka som är motsträviga för utveckling i Ucklum.

Jag har läst skriften om investeringsbehovet i Ucklumskolan (16 millioner), en mycket dålig utredning, det ser ut som man bestämt beloppet först och sedan hittat på lämpliga kostnader för att komma upp till 16 000 000 kr.

Läser också i dagens tidning att medborgarna i Ucklum är en ”aktivistisk mobb” när dom protesterar mot nedläggningen av skolan i Ucklum. Rättigheten att protestera och demonstrera är grundlagsskyddad, och den skall vi vara rädd om.

När ni röstar, sätt ett kryss i rutan för nej, den i mitten. Håll er innanför ramen på rutan, annars kan den underkännas vid räkningen. Skulle ni ha förtidsröstat och kanske ändrat er går det att ändra ert val på valdagen.

Bosse Bertilsson

Kommuninvånare och skattebetalare från Ödsmål

ANNONS