Lämna hunden hemma

Vi är många med pälsdjursallergi och astma. Vi har inget val men hundägare kan lämna sin hund hemma några timmar som man alltid gjorde förr i tiden, skriver signaturen ”En av alla som får andnöd i köpcentrat”.

ANNONS

Som en av alla pälsdjursallergiker med astma har mitt liv blivit en mardröm när massa folk drar in sina hundar i köpcentrat och även in på affärer, restauranger och kaféer.

Min duktiga optiker är tyvärr där. Som alla måste även jag handla mat och annat men varje gång får jag svår astma och tvingas ha andnöd hela eftermiddagen, kvällen och även ibland dagen därpå trots starka mediciner med tuffa biverkningar.

Det finns barn och vuxna som till och med hamnar på akuten av de så kallade allergivänliga hundarna.

Hur kan ni butiksägare och restaurangägare tillåta denna diskriminering som Citycons ansvariga gör? Vi är många med pälsdjursallergi och astma. Vi har inget val men hundägare kan lämna sin hund hemma några timmar som man alltid gjorde förr i tiden.

Alternativt kan Citycon ordna en plats ute på till exempel Sandbergs plats och göra en plats för hundar medan ägare handlar med någon hundvakt mot en liten avgift.

Andra köpcentran i grannkommunerna runtom tillåter ej hundar inomhus så varför diskriminerar Citycon oss allergiker och astmatiker?

De som har bil bojkottar köpcentrat här, men alla har inte bil och kan inte handla i andra kommuner.

Och ni hundägare visa hänsyn och respekt och ta inte in era hundar inomhus. En dag kan ni själva eller era barn och barnbarn få pälsdjursallergi vad gör ni då?

Vart har omtanke och moral tagit vägen i Stenungsund?

Sedan finns även många hundrädda och att vissa klientel har opålitliga hundar som hänger inne i köpcentrat är oroväckande. Skall någon behöva skadas innan Citycon tar sitt förnuft till fånga ?

En av alla som får andnöd i köpcentrat

Centrumägaren Citycon har getts möjlighet att kommentera insändaren men avböjt. /Redaktionen

ANNONS