Ulf Carlberg skriver i ett debattinlägg att Ukrainas flagga inte längre vajar alla dagar i veckan utanför Henåns kommunhus. Han har noterat att den enbart hissas på måndagar och anser att stödet behövs alla dagar i veckan. Arkivbild
Ulf Carlberg skriver i ett debattinlägg att Ukrainas flagga inte längre vajar alla dagar i veckan utanför Henåns kommunhus. Han har noterat att den enbart hissas på måndagar och anser att stödet behövs alla dagar i veckan. Arkivbild Bild: HÂkan Johansson

Låt den Ukrainska flaggan vaja alla dagar i veckan

Ulf Carlberg skriver i ett debattinlägg att Ukrainas flagga inte längre vajar alla dagar i veckan utanför Henåns kommunhus. Han har noterat att den enbart hissas på måndagar och anser att stödet behövs alla dagar i veckan.

ANNONS

Upptäckte idag att Ukrainas flagga inte längre vajar utanför kommunhuset i Henån. Varför då tänkte jag och steg in till receptionen. En hjälpsam kvinna där hörde sig för och fick beskedet att kommunstyrelsen bestämt att Ukrainas flagga endast skall hissas på måndagar! Så solidariteten med Ukraina har nu från kommunens sida skurits ner till att endast omfatta en dag i veckan.

Kriget rasar värre än någonsin och landet och dess innevånare behöver allt tänkbart stöd. Och en sak till, hur tror ni det känns för de Ukrainska flyktingar som finns på ön när flaggan inte längre hänger framför kommunhuset.

Snälla, tänk om och visa respekt och stöd för det Ukrainska folket. De behöver det mer än någonsin. Låt den Ukrainska flaggan vaja för vinden alla dagar i veckan.

Ulf Carlberg

Henån

LÄS MER:Jag tror inte det blir krig i Sverige – eller har vi det redan?

LÄS MER:Samtliga taxor höjs på Orust

ANNONS