Medborgarna är värda mer än politisk handlingsförlamning

De väljare som lämnat sina röster på dessa partier har i sanning fått se sina röster bortkastade, skriver Medborgerlig Samling Stenungsund.

ANNONS
|

Replik på ”Istället för att strunta i alltihop fortsätter vi att leta”.

Medborgerlig Samling Distrikt Västra Götaland samt Halland anordnade söndagen den 10 mars sin distriktsstämma 2024 i Stenungsund på Spekeröds bygdegård. Stämman besöktes av motiverade medlemmar, samt vår partiledare Daniel Sonesson, vilket gav tillfälle att mingla och diskutera i en rad frågor inför MED:s framtida utveckling i landet generellt, EU, distriktet, samt inte minst i Stenungsunds kommun.

Medborgerlig Samling Stenungsund har som mål att påverka den lokala politiken i Stenungsund, där (S) och (M) ingått en högst ovanlig allians och försöker samverka i vad som är en omöjlig uppgift, nämligen att få en socialistisk (S)-politik att samverka med (M)-politik. De väljare som lämnat sina röster på dessa partier har i sanning fått se sina röster bortkastade, då resultatet av denna koalition resulterat i en förutsebar handlingsförlamning.

ANNONS

Ett talande exempel på detta är att 1 januari 2023 trädde ett beslut från KF i kraft, där laddstolpar på kommunens resecentrum inte längre skall tillhandahålla skattefinansierad laddning av privata elfordon. Resultatet blev tummetott, dvs stolparna har inte under ett helt år gått att använda alls. Maria Renfors (M) har i insändare publicerad den 2023-11-27 meddelat att ingen operatör för att implementera betalsystem för laddstolpar “har hittats”. Ett något märkligt påstående då exempelvis kommunerna Göteborg, Trollhättan samt Uddevalla har lyckats hitta en lösning på detta.

Medborgerlig Samling Stenungsund anser att medborgarna i kommunen är värda ett bättre alternativ än den handlingsförlamade alliansen (S/M), som endast har som mål att behålla makten, oavsett förmågan att leverera det deras väljare trodde sig rösta på.

Medborgerlig Samling Stenungsund

Genom Göran Newberg

ANNONS