Moderaterna borde skämmas och be om ursäkt

Min undran blir spontant om en politiskt styrande grupp i en kommun får kalla kommuninvånarna vad som helst eller snuddar detta vid förtal? skriver Roger Dufva.

ANNONS
|

Hej. Roger Dufva här. Jag har följt debatten om Ucklumskolan och bland annat bevistat kommunfullmäktigemöten där skolans överlevnad tagits upp. Jag har också spontant blottat mig på Facebook och tar naturligtvis ställning för Ucklumsborna och övriga i kommunen som kämpar för att behålla skolan och nödvändig service i en växande kommundel som är full av utvecklingspotential med duktiga entreprenörer, inom många områden, som ser till allas bästa samt kämpar för allas väl och ve, inte minst framtiden det vill säga våra barn och barnbarn.

Stora delar av kommunen i övrigt, inklusive huvudorten, får också del av deras insatser och starka skattebetalare finns också på plats. Nu har jag fullständigt gått i taket efter att ha tagit del av den moderata gruppens senaste utspel där man bland annat kallar Ucklumsborna för en ”aktivistisk mobb”. Min undran blir spontant om en politiskt styrande grupp i en kommun får kalla kommuninvånarna vad som helst eller snuddar detta vid förtal? Jag är dessutom 100 procent övertygad om att den typen av påhopp inte funnits på agendan i politikens skola, oavsett partifärg.

ANNONS

Skäms är det enklaste ordet jag kommer på i skrivande stund och en dementi med en ursäkt direkt riktad till dessa kämpande människor i kommunen är väl det minsta man kan kräva.

Roger Dufva

ANNONS