Moderaternas inlägg feltolkades – Trumpifieringen är tragisk

Är det så här man agerar så fort man inte håller med den politiska majoritetens beslut? frågar sig Christian Svantesson (M).

ANNONS
|

Reaktion på artikeln ”Moderaterna i blåsväder efter inlägg på Facebook”.

Det har visst "stormat" kring ett inlägg som publicerades på M Stenungsunds facebooksida. Ett inlägg som kunde missförstås så som att "alla” som är emot nedstängingen av Ucklumskolan avsågs. Inlägget korrigerades snabbt, det hjälpte inte, varpå ett omformulerat inlägg publicerades, som dessutom innehöll en förklaring. Sakinnehållet var identiskt.

Stenungsunds kommunhus har allra bästa läget. Centralt och med bara ett par meter till havskanten. Frågan är bara vad kommunen ska göra med huset. FOTO: Annika Sahlin Ottosson
Stenungsunds kommunhus har allra bästa läget. Centralt och med bara ett par meter till havskanten. Frågan är bara vad kommunen ska göra med huset. FOTO: Annika Sahlin Ottosson Bild: Annika Sahlin

Om det kan man säga att vill man missförstå, feltolka (kanske till och med fultolka), så gör man det. En storm i ett vattenglas.

Men vad som inte beskrivs i den "stormen" är vad som föranledde inlägget. Sedan i höstas så har följande nämligen skett. ”Vissa” har:

ANNONS

• agiterat i grupp så hårt mot enskilda ledande politiker att dessa undviker att förannonsera eller ens anordna/gå på möten.

• satt upp en gravsten utanför kommunhuset.

• släpat in en häst (!) på kommunstyrelsens sammanträde.

• skapat så hotfull och hetsig stämning att kommunen tvingas ha vakter på kommunfullmäktige.

• hetsat, spridit och delat uppviglande texter, där folkvalda politiker kallas "patrask" och värre saker.

Återigen – naturligtvis är det inte alla som är emot nedstängningen av Ucklumskolan som står bakom ovan. Men det är en handfull, mycket engagerade i frågan. Tongivande, skulle man kunna säga. Frågan är väl snarare vad man skall kalla ovan? Inte är det vare sig sakligt eller respektfullt för den demokratiska processen i alla fall. Så är det något vi skall acceptera i vårt samhälle, vänja oss vid? Är det så här man agerar så fort man inte håller med den politiska majoritetens beslut? Nej, detta är ytterligare ett steg i en ”amerikanisering”, Trumpifiering, av svensk politik. Tyvärr. Och det sker här i vår kommun. Tragiskt.

Som avslutning och för att understryka: nej, det är och var inte Moderaternas avsikt att kalla alla som är emot nedstängningen av Ucklumskolan för aktivistisk mobb. Självklart inte. Det torde vara självklart för de allra flesta människor, oavsett politisk tillhörighet.

Christian Svantesson (M)

LÄS MER:Moderaterna i blåsväder efter inlägg på Facebook

ANNONS