Nej tack till politiker i sjukvården

Signaturen ”Gson” håller inte med insändarskribenterna om att ”Stoppa utförsäljningen av våra akutsjukhus”.

ANNONS
|

Replik på insändaren "Stoppa utförsäljningen av våra akutsjukhus" (3/9):

De båda socialdemokratiska regionpolitikerna Janette Olsson och Johnny Alexandersson vill att sjukvården ska fortsätta att rulla på i gamla hjulspår. Sossarna vill till och med införa en lag som hindrar andra än regionerna att driva sjukhus. De undersköterskor som vill arbeta på sjukhus skulle alltså i praktiken inte kunna byta arbetsgivare.

Den socialdemokratiska maktapparaten har dessutom sett till att det bara finns en partikontrollerad fackförening, Kommunal, för undersköterskor på regionsjukhusen och i kommunal omsorg. Talande nog var sossarnas nuvarande partisekreterare, Tomas Baudin, tidigare ordförande för Kommunal. Man för söka sig tillbaka till det gamla Östtyskland för att hitta något liknande.

ANNONS

För övrigt visar inlägget från de båda sossarna Olsson och Alexandersson att egenintresset knappast förnekar sig. Janette Olsson är ett av många högt arvoderade regionråd. Vid ett förstatligande av sjukvården skulle ett stort antal regionråd och andra politiker att få gå tillbaka till sina tidigare yrken. De pengar som då frigörs lär finna användning i den patientnära sjukvården.

Gson

LÄS MER:Insändare: Stoppa utförsäljningen av akutsjukhus

LÄS MER:Självklart att våra äldre får en meningsfull vardag

LÄS MER:Demensvård och äldreomsorg, berör det dig?

ANNONS