Arkivbild.
Arkivbild. Bild: Annika Sahlin Ottosson

Ni har lyckats ta död på min sons förtroende för skolan

För knappt två veckor sedan slog ni bokstavligt talat undan benen på min sexåring. Genom förslaget att lägga ner Ucklumskolan förbyttes i ett slag all spänning och glädje inför att börja skolan till oro och ont i magen, skriver Ledsen och besviken mamma.

ANNONS

Har ni politiker någon gång funderat över hur era beslut påverkar människor? Alltså på riktigt funderat? Finns det nåt utrymme för empati och medmänsklighet eller handlar allt om effektiviseringar och pengar?

Vissa värden går inte att effektivisera. Trygghet är ett exempel.

För knappt två veckor sedan slog ni bokstavligt talat undan benen på min sexåring. Genom förslaget att lägga ner Ucklumskolan förbyttes i ett slag all spänning och glädje inför att börja skolan till oro och ont i magen.

Med tre månader till skolstart förväntas vi helt plötsligt göra ett nytt skolval, eller ja, val och val, det vill säga om vi väljer Spekerödskolan, för på någon annan skola i kommunen kan man inte garantera att det finns plats.

Inget ont om Spekerödskolan, det är säkerligen en jättebra skola, som vi också hade för avsikt att sonen skulle börja på i fyran, när han är lite äldre och det känns rimligt att han fixar att åka skolbuss själv till en skola en dryg mil bort. Men som i nuläget är en skola där han inte känner någon och som ligger åt rakt motsatt håll mot var vi jobbar.

Så när andra sexåringar, med ett positivt pirr i magen, nu besöker sina blivande skolor, ligger min son sömnlös på kvällarna och undrar hur det ska bli för honom.

Så tack Moderaterna och Socialdemokraterna! Ni har lyckats ta död på min sons förtroende för skolan och hans glädje och lust att lära innan han ens börjat skolan.

Ledsen och besviken mamma

LÄS MER:Omdebatterad skola kan läggas ned redan vid årsskiftet

LÄS MER:Flera politiker kritiska till att lägga ned Ucklumskolan

LÄS MER:”De prioriterar en besparing på tre miljoner framför våra barns bästa”

ANNONS